
Συνταγές
Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα και καρύδια!!
Συστατικά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια + 50 γρ. για τη μαγιά
150 γρ. μέλι
150 γρ. νερό
1,5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
100+50 γρ. βούτυρο
2 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
15 γρ. μαγιά
10 γρ. μαχλέπι
2 βανίλιες
1,5 γρ. μαστίχα
1 πρέζα αλάτι
Μεσογειακές και Σαρακοστιανές προτάσεις!!
Με αφορμή την περίοδο της Σαρακοστής, το εστιατόριο The Parliament του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza εμπλουτίζει το μεσογειακό του μπουφέ με νηστίσιμες λιχουδιές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Ποικιλία από δροσερές σαλάτες, ζεστά παραδοσιακά εδέσματα και ακαταμάχητα γλυκά αποτελούν τις προτάσεις που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς, ικανοποιώντας παράλληλα όσους ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και όσους νηστεύουν, στην εξαιρετική τιμή των 24 ευρώ / άτομο.
Χοιρινό «ρόστο» με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια
Χοιρινό «ρόστο» με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια
Πλούσιο σε αρώματα, πικάντικο και γλυκαμένο από το πετιμέζι, αυτό το χοιρινό προορίζεται να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής.
Χοιρινό με κυδώνια, μήλα και κάστανα
Χοιρινό με κυδώνια, μήλα και κάστανα
Το χοιρινό μαρινάρεται πρώτα σε μέλι και κρασί και στη συνέχεια σιγομαγειρεύεται παρέα με κάστανα, κυδώνια και μήλα. Το αποτέλεσμα; Θεσπέσιο!
Μερίδες : 6
Χρόνος προετοιμασίας : 45m
Χρόνος ψησίματος : 60m
Έτοιμο σε : 1:45 h
Χρόνος αναμονής : 8 ώρες
Πικάντικα πιτάκια ανθότυρου με σουσάμι
Πικάντικα πιτάκια ανθότυρου με σουσάμι
Ένα νοστιμότατο και πικάντικο ορεκτικό που κάτω από το τραγανό του φύλλο κρύβει μια υπέροχη γέμιση που συνδυάζει τη βελούδινη γεύση και υφή του ανθότυρου με αρώματα κύμινου και δυόσμου.
Στριφτόπιτα με ανεβατό και πιπεριές
To ανεβατό είναι ένα λευκό, αλοιφώδες τυράκι από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα των δύο, με πλούσια, κρεμώδη υφή και ελαφρώς πικάντικη γεύση που παράγεται στο Νομό Γρεβενών και στην επαρχία Βοΐου Νομού Κοζάνης.
Jello Shots, ή αλλιώς Σφηνάκια σε μορφή Ζελέ
Στην Ελλάδα είμαστε γνωστοί για την αδυναμία μας προς τα σφηνάκια, αλλά με τον παραδοσιακό τρόπο.
Αυτή η συνταγή πρόκειτε για τα jello shots, δηλαδη σφηνάκια ζελέ.
Ο τρόπος δημιουργίας τους είναι άκρως δημιουργικός αλλά και πολύ εύκολος.
Μπακαλιαράκια σαβόρο
Με ρίζες βενετσιάνικες, το σαβόρο είναι ένα φαγητό που μαγειρεύεται με μικρά συνήθως ψάρια
(μπαρμπούνια, σαρδέλες, γόπες και μπακαλιαράκια), κυρίως στα Επτάνησα.
Aπό τη Σιμόνη Καφίρη
1 ώρα και 10 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6 άτομα:
1½ κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα, μικρά
αλεύρι
1 φλιτζάνι ξίδι δυνατό
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2-3 φύλλα δάφνης
1 κεφάλι σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
Πικάντικη σούπα με γλυκοπατάτα και τσίλι
Μια νόστιμη σούπας με γλυκοπικάντικη γεύση. Απολαύστε τη στην αρχή ενός γεύματος ή σαν ελαφρύ βραδινό.
Συνοδεύστε με καλό ζυμωτό ψωμί.
Aπό την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 4 άτομα:
1 κουτ. σούπας βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρου κοπανισμένα
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες ελαφρά στο γουδί
600γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες σε κομμάτια
1 πατάτα καθαρισμένη σε κομμάτια
1 καρότο καθαρισμένο σε κομμάτια
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου καυτό
75γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
λίγη πάπρικα
Κοτόπουλο κυδωνάτο
Μια εύγευστη παραλλαγή του κλασικού «κυδωνάτου», που πήρα από μια μαγείρισσα της Άρτας.
1 ώρα και 10 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Από τη Γεωργία Κοφινά
Υλικά για 6 άτομα:
1 κοτόπουλο μεγάλο, κομμένο σε μερίδες
1 κιλό κυδώνια πλυμένα και κομμένα στα έξι (με τη φλούδα)
5-6 κρεμμύδια μικρά, κομμένα στα τέσσερα
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι πηχτό χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι