Greek Chinese (Simplified) English French Spanish
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016
Συνταγές 09 Μάιος 2014

Jello Shots, ή αλλιώς Σφηνάκια σε μορφή Ζελέ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στην Ελλάδα είμαστε γνωστοί για την αδυναμία μας προς τα σφηνάκια, αλλά με τον παραδοσιακό τρόπο.

Αυτή η συνταγή πρόκειτε για τα jello shots, δηλαδη σφηνάκια ζελέ.

Ο τρόπος δημιουργίας τους είναι άκρως δημιουργικός αλλά και πολύ εύκολος.

ΒΗΜΑΤΑ:

1) Συγκεντρώστε τα συστατικά σας.

Για να κάνετε περίπου 30 ml σφηνάκια, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:

-Ένα πακέτο με 170 γραμμάρια ζελέ σε σκόνη
-Περίπου 3 φλιτζάνια νερό
-Περίπου 1 φλιτζάνι κρύου αλκοόλ της επιλογής σας

 

2) Ανακατεύουμε το νερό και το αλκοόλ για να κάνει 2 κούπες.

Οι αναλογίες θα εξαρτηθούν από το πόσο αλκοόλ περιέχει το ποτό που χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες αναλογίες:

-Αν χρησιμοποιείτε ποτό με 20% αλκοόλ τότε ανακατέψτε 26 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 390 ml από το ποτό της επιλογής σας με 6 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 90 ml, νερού.
-Αν το ποτό περιέχει 45% αλκοόλ τότε ανακατέψτε 20 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 300 ml, από αυτό, με 12 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 180 ml νερού.

1a

 

3) Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει.

Περιμένετε έως ότου το μίγμα είναι παγώσει ΠΛΗΡΩΣ πριν από τη μετάβαση στο επόμενο βήμα.

 

4) Βράστε λίγο παραπάνω από ένα φλυτζάνι νερό.

Θα πρέπει να βράσει ακριβώς ένα φλυτζάνι νερό, οπότε βάλτε λίγο περισσότερο στην κατσαρόλα ή χύτρα, δεδομένου ότι λίγη ποσότητα θα εξατμιστεί.

 

5) Μετρήστε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και ανακατέψτε το με τη σκόνη ζελέ.

Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σκόνη να διαλυθεί τελείως.

 

6) Ρίξτε το μείγμα νερού και αλκοόλ στο μείγμα νερού-σκόνης.

 

7) Ψεκάστε το εσωτερικό των θηκών που θα χρησιμοποιείσετε με σπρέι μαγειρικής έτσι ώστε το ζελέ να γλιστρά εύκολα αργότερα.

Προσθέτοντας μικρά πλαστικά κουτάλια ή ξυλάκια μπορεί να βοηθήσει, επίσης.

6

 

8) Ρίξτε το μείγμα μέσα στα ποτηράκια/ θήκες.

7

 

9) Τοποθετήστε τα σφηνάκια σε ένα δίσκο στο ψυγείο (όχι κατάψυξη).

Αφήστε τα να παγώσουν μέχρι να πήξουν καλά (περίπου 2 έως 4 ώρες). Σερβίροντε κρύα.

8

 

 

Διαβάστηκε 7616 φορές

Προσθήκη σχολίου

Το athens-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

About Us

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc:Πύργος Αθηνών, 115 27

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Connect With Us

On Line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 επισκέπτες και κανένα μέλος

Τελευταια Αρθρα

Νεες Αφιξεις

Popular News