Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
Ειδήσεις 08 Απριλίου 2021

Θάνατος 76χρονου στον Ερ. Σταυρό – Εξετάζεται η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ασθενής, 59 ετών με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων φέρεται να αποσύνδεσε από τον αναπνευστήρα, στερώντας τη ζωή από 77χρονο διασωληνωμένο πάσχοντα από κορονοϊό, με τον οποίο νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο.

Ο συναγερμός από το μόνιτορ έφερε κοντά τους γιατρούς και νοσηλεύτριες οι οποίοι αντίκρυσαν όλα τα μηχανήματα πεταμένα στο δάπεδο. Ο αναπνευστήρας, ο οποίος είχε βγει από την πρίζα, συνέχιζε να λειτουργεί με τη φορητή μπαταρία, όμως, είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή. Οι προσπάθειες ανάνηψής του δεν απέδωσαν, ούτε και η επανασύνδεσή του με το μηχάνημα.

Και οι δύο ασθενείς με κορονοϊό και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύονταν ο ένας διασωληνωμένος εκτός Μονάδας και ο άλλος με τη δυνατότητα να κινείται μέσα στο θάλαμο.

Πιθανή «αιτία» της εγκληματική ενέργειας θεωρείται ο θόρυβος του αναπνευστήρα. Ο 59χρονος, αλβανικής καταγωγής, είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, λόγω του ιστορικού του, από την οποία προέκυψε ότι ήταν ήρεμος και συνεργάσιμος.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε για το τραγικό περιστατικό το διοικητή της Α΄ ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος υπέδειξε να ενημερωθεί, αμέσως η Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δακτυλικά αποτυπώματά του 59χρονου βρέθηκαν σε όλα τα μηχανήματα τα οποία κρατούσαν στη ζωή τον 77χρονο ασθενή.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 58 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin