Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
Ειδήσεις 21 Ιουλίου 2021

Κρήτη – Διοικητής ΠΑΓΝΗ: “Ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύονται με covid”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τους 18 ασθενείς που νοσηλεύονται αυτήν τη στιγμή στην κλινική covid του Πανεπιστημιαού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μόνον οι δύο έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου και οι υπόλοιποι καμία.
Αυτό δηλώνει στην ΕΡΤ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης. Ο κ Χαλκιαδάκης υπογραμμίζει και το ακόλουθο δεδομένο που σχετίζεται με την επέλαση της μετάλλαξης “Δ” στην Κρήτη: Ενώ στις αρχές του μήνα και για μια ολόκληρη εβδομάδα δεν υπήρχε καμία εισαγωγή στην κλινική covid, με αποτέλεσμα αυτή να μένει χωρίς ασθενείς για πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες, οι εισαγωγές ξεκίνησαν να αυξάνονται κλιμακωτά μετά το πρώτο δεκαήμερο σε ρυθμούς από μια έως τέσσερις ημερησίως.

Ωστόσο, είναι θετικό, λέει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, πως οι νοσηλευόμενοι, σε σχέση με τα προηγούμενα πανδημικά “κύματα”, εμφανίζουν λιγότερο έντονα συμπτώματα και παραμένουν λίγες ημέρες πριν πάρουν εξιτήριο.

Ο κ Χαλκιαδάκης “σκιαγράφησε” και τα ηλικιακά δεδομένα των ασθενών αναφέροντας πως στην κλινική covid ο νεότερος ασθενής σήμερα, είναι 38 ετών και ο γηραιότερος 90, ενώ στην ΜΕΘ, όπου νοσηλεύονται πέντε ασθενείς, ο νεότερος είναι 66 ετών και ο μεγαλύτερος 84.
Από τους πέντε δε στη ΜΕΘ, ουδείς έχει εμβολιαστεί.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 42 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin