Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
Κοσμος 27 Ιουλίου 2021

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – Πολλοί τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – Πολλοί τραυματίες Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – Πολλοί τραυματίες Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – Πολλοί τραυματίες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν - Πολλοί τραυματίες

Για «πολλούς τραυματίες» και πέντε αγνοούμενους κάνει λόγο η Αστυνομία της γερμανικής πόλης Λεβερκούζεν μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta  σε βιομηχανικό πάρκο της περιοχής.

«Η κατάσταση είναι ακόμη συγκεχυμένη», διευκρινίζει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Η φωτιά, σύμφωνα με την BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται δεξαμενές με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Στο βιομηχανικό πάρκο λειτουργούν πάνω από 30 ερταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Covestro, Bayer, Lanxess και Arlanxe. Το 2019 οι Bayer και Lanxess πούλησαν την Currenta στην Macquarie Infrastructure and Real Assets.

Aνησυχία για το τοξικό νέφος

Πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός πάνω από μεγάλο τμήμα της πόλης και αμέσως μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «NINA», με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», το οποίο ειδοποιούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες. Η κυκλοφορία σε μεγάλους οδικούς άξονες έχει διακοπεί, ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει λωρίδες για τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων.

The post Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – Πολλοί τραυματίες appeared first on Radar.gr.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 92 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin