Διάρκεια ζωής του καφέ
ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΦΕ
Ένα από τα σημαντικότερα μυστικά για έναν εκλεκτό καφέ είναι η φρεσκάδα. Το οξυγόνο μπαγιατεύει τον καφέ. Αυτό αποτελεί ένα δίλημμα για τους λιανικούς εμπόρους καφέ, καθώς ο καφές αρχίζει να ξεθυμαίνει αμέσως μόλις βγει από τη μηχανή καβουρντίσματος.
Για να διατηρήσουμε τα πρότυπα φρεσκάδας, συσκευάζουμε όλους τους κόκκους μας σε αεροστεγή σακούλα μιας χρήσεως αμέσως μετά από την απομάκρυνση από τη μηχανή καβουρντίσματος. Για να διατηρείται η φρεσκάδα του καφέ, συνιστούμε να τον φυλάσσουν σε αεροστεγή δοχεία, μακριά από τα εξής:
Οξυγόνο |
Φως |
Υγρασία |
Ακραίες θερμοκρασίες (πολύ ζέστη ή πολύ κρύο) |
Δυνατές οσμές |
Μην βάζετε ποτέ τον καφέ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη! |
Προδιαγραφές φρεσκάδας:
Κλειστή αεροστεγής σακούλα 1kg |
12 μήνες (από την ημερομηνία συσκευασίας) |
Κλειστή αεροστεγής σακούλα 200g |
18 μήνες (από την ημερομηνία συσκευασίας) |
Μόλις ανοιχθεί |
14 ημέρες (από το άνοιγμα) |
Μόλις αλεσθούν οι κόκκοι |
15 λεπτά (στο δοσομετρικό θάλαμο) |
Λιανικές συσκευασίες |
18 μήνες (από την ημερομηνία συσκευασίας) |