• Home
  • Cafe - Bar
    • list
    • Καφενεία
    • Μουσικά Καφενεία
    • Cafe & Brunch
    • Bars & Ποτάδικα
    • Clubs
    • Rock Bar
    • Jazz Bar
    • Latin Bar
    • Μπυραρίες
    • Cocktail Bar
    • Beach Bar
    • Swingers Club
  • Φαγητό
    • Ρακάδικα & Τσιπουράδικα
    • Ρακομελάδικα
    • Μεζεδοπωλεία
    • Κρητικά Μεζεδοπωλεία
    • Ουζερί Αθήνα
    • Οινομαγειρεία
    • Μαγειρεία
    • Ταβέρνες
    • Ψαροταβέρνες
    • Ξένη Κουζίνα
      • Ιταλική Κουζίνα
      • Μεξικάνικη Κουζίνα
      • Γαλλική Κουζίνα
    • Εστιατόρια
  • Μουσικές Σκηνές
    • Πίστες - Μπουζούκια
    • Ρεμπετάδικα
    • Μουσικές Σκηνές
    • Μουσικά Μεζεδοπωλεία
    • Κρητικά Κέντρα
    • Κουτούκια
  • Ταράτσες
  • Διασκέδαση
    • Διασκέδαση Αθήνα
    • Διασκέδαση Γκάζι
    • Διασκέδαση Μεταξουργείο
    • Διασκέδαση Ψυρρή
    • Διασκέδαση Μοναστηράκι
    • Διασκέδαση Θησείο
    • Διασκέδαση Πετράλωνα
    • Διασκέδαση Κουκάκι
    • Διασκέδαση Σύνταγμα
    • Διασκέδαση Εξάρχεια
    • Διασκέδαση Κολωνάκι
    • Διασκέδαση Ζωγράφου
    • Διασκέδαση Καισαριανή
    • Διασκέδαση Παγκράτι
    • Διασκέδαση Πανόρμου
    • Διασκέδαση Γλυφάδα
    • Διασκέδαση Πειραιά
    • Διασκέδαση Ν.Σμύρνη
    • Διασκέδαση Χαλάνδρι
    • Διασκέδαση Α.Παρασκευή
    • Διασκέδαση Ν.Ηράκλειο
    • Διασκέδαση Φιλαδέλφεια
    • Διασκέδαση Περιστέρι
    • Διασκέδαση Πετρούπολη
    • Διασκέδαση Πλάκα
    • Διασκέδαση Κεραμεικό
    • Χανιά
  • Μόνιμες Στήλες
    • Στείλε Το Άρθρο Σου
    • Lifestyle & Gossip
    • Παιδί
    • Υγεία
    • Σχέσεις
    • Θέατρο Αθήνα
    • Χορός
    • Τέχνες - Πολιτισμός
    • Live Εβδομάδας
    • Τελευταία Νέα
    • Μουσικά Νέα
    • Ταξίδια
    • Τουρισμός
    • Επιλεγμένα
    • Ειδήσεις Ελλάδα
    • Επικαιρότητα
    • Οικονομία
    • Αστυνομικό Δελτίο
    • Auto News
    • Τεχνολογία
    • Περιβάλλον
    • Αφιερώματα
    • Αστεία
    • Παράξενα
    • Συνταγές
    • Ψαγμένα Καταστήματα
    • Free Press
    • Καιρός
    • Πρωτοσέλιδα
    • MarineTraffic
    • Κληρώσεις Δώρων
    • Κόσμος
    • Media
    • Coffee Lovers News
    • Εργασία
    • Επιδόματα
    • What Is My IP
    • IP Location Finder
    • Πρόγνωση Θαλασσών
    • Ροή ΜΜΕ
  • Cinema
    • Παίζονται Τώρα Αθήνα
  • Game
    • Bowling
    • Paintball
    • Luna Park
    • Πίστες Καρτ
    • Mini Soccer
    • Escape Rooms
    • Κληρώσεις Κίνο
    • Στοιχημα - Livescore
    • Search Listings
    • Παιδότοποι
  • Ατζέντα
    • Οδηγίες Ανάρτησης Εκδήλωσης
    • Εκδηλώσεις Σήμερα
    • Events Αθήνα
    • Συναυλίες Αθήνα
    • Dj Set Athens
    • Festival Αθήνα
    • Parties Athens
    • Live Αθήνα
    • Live Jazz Αθήνα
    • Θέατρο Αθήνα
    • Art Αθήνα
    • Πίστες Αθήνα
    • Ρεμπέτικα & Λαϊκά
    • Έντεχνα - Rock Αθήνα
    • Live Παραδοσιακά Αθήνα
    • Εκθέσεις
    • Bazaar Αθήνα
    • Μεταπτυχιακά & Σεμινάρια
    • Παρουσιάσεις Βιβλίων
  • Business
    • Εταιρείες Καφέ
    • Εταιρείες Ποτών
    • Ζυθοποιίες
    • Εταιρείες Αναψυκτικών
    • Εταιρείες Τροφίμων
    • Εταιρείες Ξηρών Καρπών
    • Εταιρείες Παγωτών
    • Εταιρείες Χαρτικών
    • Service Μηχανών Espresso
    • Τεχνικές Εταιρείες
    • Εξοπλισμός Επιχειρήσεων
    • Εταιρείες Εφαρμογών Mηχανογράφησης
    • Εταιρείες Τερματικών POS
    • Κατηγορίες
  • Contact
  • C19
Coffee Lovers News 20 Οκτωβρίου 2017 @Athens

Διαδικασία καβουρδίσματος

Διαδικασία καβουρδίσματος Διαδικασία καβουρδίσματος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 ψήφοι)

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΑΤΟΣ

Τι συμβαίνει στον κόκκο στη διάρκεια του καβουρντίσματος;
 Απελευθερώνεται η γεύση και το άρωμα του κόκκου
 Χάνει το 75% περίπου της περιεκτικότητάς του σε νερό και γίνεται ελαφρύτερος
 Διαστέλλεται με φυσικό τρόπο
 Γίνεται από πράσινος καφέ.
 Τα σάκχαρα καραμελώνονται, δημιουργώντας ένα έλαιο στην επιφάνεια του κόκκου Αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό στους πιο σκουρόχρωμους καβουρντισμένους κόκκους

Το καβούρντισμα μπορεί να διαρκεί από 10 μέχρι 30 λεπτά, ωστόσο αυτό ποικίλει ανάλογα με το προτιμώμενο ψήσιμο, τη σκληρότητα του κόκκου, το μέγεθος, το περιεχόμενο σε νερό κλπ. Κατά κανόνα, ένα καβούρντισμα για 14-16 λεπτά ξεκινά σε θερμοκρασία 177 - 191° C και φθάνει έως μέγιστη θερμοκρασία 218 - 232° C.

Το καβούρντισμα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία παράγει έναν καφέ που μοιάζει με ψωμί ή καρύδι. Το καβούρντισμα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία παράγει έναν καφέ πικρό ή με γεύση καμένου.

ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΑΤΟΣ
Σύστημα κατά παρτίδες με τέσσερις διαφορετικούς βαθμούς καβουρντίσματος. Έτσι επιτυγχάνεται η τέλεια θερμοκρασία και χρόνος καβουρντίσματος για κάθε κόκκο. Το σύστημα αυτό επιτρέπει επίσης τον ποιοτικό έλεγχο.

 Μεσαίο καβούρντισμα: Το μεσαίο καβούρντισμα δίνει ένα καρυδί χρώμα. Ο κόκκος είναι πιο ντελικάτος και έχει δυνατή γεύση. Είναι κάπως πιο οξύς σε σύγκριση με τους πιο σκούρους καβουρντισμένους κόκκους.
 Μεσαίο-σκουρόχρωμο καβούρντισμα: Το μεσαίο-σκουρόχρωμο καβούρντισμα χρησιμοποιείται για μερικά ειδικά χαρμάνια καφέ. Οι κόκκοι καβουρντίζονται για ένα μέσο χρονικό διάστημα αλλά σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία στο τέλος. Το αποτέλεσμα είναι ένας μεστός αλλά ποτέ πικρός καφές. Αποτελεί έναν τέλειο καφέ για όλες τις χρήσεις ή βάση για χαρμάνια.
 Σκούρο καβούρντισμα: Ο κόκκος σκούρου καβουρντίσματος έχει σκούρο καστανό χρώμα και λιπαρή υφή. Δίνει έναν καφέ με σύνθετη γεύση που χαρακτηρίζεται από ένα δυνατό και γλυκόπικρο άρωμα. Καθώς οι κόκκοι καβουρντίζονται σε υψηλότερη θερμοκρασία, παράγονται περισσότερα αρωματικά έλαια στο εσωτερικό τους, τα οποία ωθούνται προς την επιφάνεια όπου καραμελώνονται και παίρνουν ένα βαθύ, πλούσιο καστανό χρώμα, π.χ.: Sumatra Dark.
 Espresso: Το καβούρντισμα Εspresso είναι το πιο σκουρόχρωμο καβούρντισμα και δίνει στον κόκκο ένα πολύ σκούρο χρώμα και μια λαμπερή λιπαρή υφή. Αυτό το καβούρντισμα παράγει ένα πλούσιο, δυνατό και εξαιρετικά γευστικό χαρμάνι. Παρότι έχει μια πολύ εντονότερη γεύση, ο καφές είναι λιγότερο οξύς σε σύγκριση με τους καφέδες πιο ανοιχτόχρωμου καβουρντίσματος.

Ακόμη και οι καλύτεροι κόκκοι καφέ μπορεί να καταστραφούν από ένα λανθασμένο ή ανομοιόμορφο καβούρντισμα.. Κατά το χαρμάνιασμα των καφέδων, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ιδανικό καβούρντισμα για κάθε κόκκο. Κάποιοι κόκκοι πρέπει να καβουρντιστούν ξεχωριστά, ενώ άλλοι μπορούν να καβουρντιστούν μαζί. Ελάχιστοι επαγγελματίες καβουρντίσματος καφέ διαθέτουν την πείρα ή την υπομονή για να το κάνουν αυτό.

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 753 φορές

@Athens

Τελευταία άρθρα από τον/την @Athens

Δεν υποχωρούν τα κρούσματα και οι αντιδράσεις - Ετοιμα τα νέα μέτρα

Χαλκίδα: Έβαλαν φωτιά σε σχολείο υπό κατάληψη

Κατέληξε 69χρονος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Ναγκόρνο Καραμπάχ : Στα πρόθυρα του πολέμου Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν

Ο Ερντογάν φιμώνει τους επικριτές του – Ο νέος νόμος που ξεπερνά κάθε όριο

Μεξικό: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε μπαρ – 11 νεκροί

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού : Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ενα μήνυμα Πομπέο, πέντε όροι Ερντογάν

Τζόκερ: Κλήρωση 2186 – Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χώρες που παράγουν καφέ Διάρκεια ζωής του καφέ »

Copyright ©2020 Athens Day & Night | Οδηγός Διασκέδασης Της Αθήνας


main version