Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Τέχνες - Πολιτισμός 25 Οκτωβρίου 2016

From paper to skin

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

From paper to skin

«το μεν εστιχθαι ευγενές κεκριται, το δε άστικτον αγενές!» Ηρόδοτος (450 π.Χ.)


Το οποίο σημαίνει: Το εστιγμένο σώμα φανερώνει ευγενική καταγωγή, ενώ ένα σώμα άστικτο φανέρωνε κατώτερη κοινωνική τάξη.

Η εταιρεία πολιτισμού πeripatos διοργανώνει στο art room του Konio the bar την έκθεση “From paper to skin”. Το Time for ink tattoo studio παρουσιάζει την τέχνη της δερματοστιξίας.

Τατουάζ, δερματοστιξία, ανεξίτηλο σημάδι, σχέδιο στο δέρμα, κέντημα πάνω στο δέρμα.. Υπάρχουν πολλές αποδόσεις του όρου tattoo, που μετρά 7.000 χρόνια ιστορία. Η συνθέτη αυτή λέξη προέρχεται από την πολυνησιακή διάλεκτο και συγκεκριμένα από τη λέξη «ta», που σημαίνει κάτι το εντυπωσιακό, και την ταϊτινή λέξη «tatau», που σημαίνει «για να σηματοδοτήσει κάτι». Από το 5.000π.Χ., την Ταϊτή και την Πολυνησία μέχρι και σήμερα και την εξάπλωση της σε ολόκληρο τον κόσμο, η ιστορία αυτής της τέχνης είναι πολύ μεγάλη! Κάθε σημείο του κόσμου και κάθε ιστορική στιγμή έχει προσεγγίσει διαφορετικά τη δερματοστιξία. Το σίγουρο είναι πως πλέον το tattoo είναι κάτι παραπάνω από μόδα, μέσω του οποίου εκφράζονται εκατομμύρια άνθρωποι.

Στην έκθεση “From paper to skin” παρουσιάζονται σχέδια σε χαρτί, που προορίζονται για τατουάζ. Η υπόλοιπη έκθεση, η οποία αποτελείται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, είναι αφιερωμένη στο τελικό αποτέλεσμα, στο τατουάζ καθεαυτό.

Opening: Κυριακή 30 Οκτωβρίου, 19:30
Τυχεροί θα είναι κάποιοι από τους παρευρισκόμενους των εγκαινίων που θα τους δοθούν εκπτωτικά δελτία για να συνεχιστεί η τέχνη του tattoo.

Closing: Κυριακή 20 Νοεμβρίου

@ Konio the bar (Σωκράτους 23, Χαλάνδρι)
curated by peripatos
Πληροφορίες:
u: www.peripatos.net
m: info@peripatos.net
t: 6948.80.7797

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1271 φορές
Τελευταία τροποποίηση στις 25 Οκτωβρίου 2016
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo