ΒΗΜΑΤΑ:
1) Συγκεντρώστε τα συστατικά σας.
Για να κάνετε περίπου 30 ml σφηνάκια, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:
-Ένα πακέτο με 170 γραμμάρια ζελέ σε σκόνη
-Περίπου 3 φλιτζάνια νερό
-Περίπου 1 φλιτζάνι κρύου αλκοόλ της επιλογής σας
2) Ανακατεύουμε το νερό και το αλκοόλ για να κάνει 2 κούπες.
Οι αναλογίες θα εξαρτηθούν από το πόσο αλκοόλ περιέχει το ποτό που χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες αναλογίες:
-Αν χρησιμοποιείτε ποτό με 20% αλκοόλ τότε ανακατέψτε 26 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 390 ml από το ποτό της επιλογής σας με 6 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 90 ml, νερού.
-Αν το ποτό περιέχει 45% αλκοόλ τότε ανακατέψτε 20 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 300 ml, από αυτό, με 12 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 180 ml νερού.
3) Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει.
Περιμένετε έως ότου το μίγμα είναι παγώσει ΠΛΗΡΩΣ πριν από τη μετάβαση στο επόμενο βήμα.
4) Βράστε λίγο παραπάνω από ένα φλυτζάνι νερό.
Θα πρέπει να βράσει ακριβώς ένα φλυτζάνι νερό, οπότε βάλτε λίγο περισσότερο στην κατσαρόλα ή χύτρα, δεδομένου ότι λίγη ποσότητα θα εξατμιστεί.
5) Μετρήστε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και ανακατέψτε το με τη σκόνη ζελέ.
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σκόνη να διαλυθεί τελείως.
6) Ρίξτε το μείγμα νερού και αλκοόλ στο μείγμα νερού-σκόνης.
7) Ψεκάστε το εσωτερικό των θηκών που θα χρησιμοποιείσετε με σπρέι μαγειρικής έτσι ώστε το ζελέ να γλιστρά εύκολα αργότερα.
Προσθέτοντας μικρά πλαστικά κουτάλια ή ξυλάκια μπορεί να βοηθήσει, επίσης.
8) Ρίξτε το μείγμα μέσα στα ποτηράκια/ θήκες.
9) Τοποθετήστε τα σφηνάκια σε ένα δίσκο στο ψυγείο (όχι κατάψυξη).
Αφήστε τα να παγώσουν μέχρι να πήξουν καλά (περίπου 2 έως 4 ώρες). Σερβίροντε κρύα.