elzh-CNenfrdeites
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
Σχέσεις 06 Μαΐου 2017

Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να είσαι οποιοδήποτε άλλος;

Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να είσαι οποιοδήποτε άλλος;
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Και οι περισσότεροι από μας θα συμφωνούσαν, είναι όμως δυσκολότερο από όσο ακούγεται

. Υπάρχουν τόσες μάσκες που απαιτούν οι άλλοι να φορέσουμε για να καλύψουμε το αληθινό μας πρόσωπο, ώστε ορισμένοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν πάντα τον εαυτό τους όταν τον βλέπουν γυμνό στον καθρέφτη. Και πάρα πολλοί, δεν βρίσκουν ποτέ τον εαυτό τους για να τον αγαπήσουν.

Συνδεόμαστε με τον κόσμο μέσα από χιλιάδες κρυφά νήματα που δεν τα διακρίνουμε. Υπάρχουν τα νήματα των προσδοκιών των άλλων κι εκείνα που κατασκευάζουμε εμείς από ματαιοδοξία ή φόβο. Ο κόσμος είναι ικανός να σε περιβάλει πολύ γρήγορα με ένα μύθο που μπορεί να σε καλύψει σαν δίχτυ κι αν δεν έχεις αρκετή ευκινησία για να απελευθερωθείς, μπορείς να περάσεις ολόκληρη τη ζωή σου εκεί μέσα.

Ένας συνάδελφος μου περιέγραψε κάποτε κάποιον κοινό γνωστό μας, σαν έναν πολύ υπερήφανο άνθρωπο που είχε χάσει την εκτίμηση στον εαυτό του και εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Ακόμη και σήμερα χαμογελάω όταν σκέφτομαι πόσο καλά εξήγησε ο συνάδελφος το πρόβλημα που δημιουργείται όταν προσπαθείς να είσαι κάτι διαφορετικό από τον εαυτό σου. Δυστυχώς, πάρα πολλοί κάνουν το λάθος να πιστεύουν πως η έπαρση θα τους δώσει την εκτίμηση που αναζητούν, όταν αυτό που τους χρειάζεται πραγματικά είναι η ταπεινοφροσύνη. Ορισμένοι νομίζουν ότι το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σημαίνει να είσαι υπερόπτης, για μένα όμως, αυτό φανερώνει ανασφάλεια. Όταν είσαι πραγματικά υπερήφανος, δεν χρειάζεται να παίρνεις προσποιητό ύφος. Αποδέχεσαι απλώς τον εαυτό σου όπως είναι και απαιτείς από τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ξέρω πως κάποιοι πιστεύουν ότι η ματαιοδοξία πρόσφερε πολύ περισσότερα στον πολιτισμό απ’ όσα θα προσφέρει ποτέ η ειλικρίνεια, αλλά μου φαίνεται πως είναι καλύτερο να συμπονάς τον εαυτό σου και να συμφιλιωθείς μ' αυτό που είσαι, αντί να περάσεις τη ζωή σου προσπαθώντας να ευχαριστείς το πλήθος. Όταν στρέφεσαι προς τους άλλους για να σε επιδοκιμάσουν, αντί να επιδοκιμάζεις εσύ τον εαυτό σου, τους αναγορεύεις κριτές της αξίας σου και τους παρέχεις εξουσία πάνω σου, κάτι που δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν αν δεν τους το εμπιστευόσουν εσύ.

Αν, λοιπόν, πρέπει να αναζητήσεις επιδοκιμασία, διάλεξε τους κατάλληλους ανθρώπους, κι αν δεν σου αρέσει αυτό που ακούς, πάρε μια δεύτερη, ακόμα και τρίτη γνώμη. Όταν κάποιος σε θέλει διαφορετικό απ' ό,τι είσαι ή αρνείται να σου επιτρέψει να είσαι ο εαυτός σου, προσπάθησε να καταλάβεις πως αυτό είναι, πραγματικά, δικό του πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις και δικό σου. Όταν υποκρίνεσαι πως είσαι κάποιος άλλος, η αποξένωση από τον εαυτό σου κρατάει και τους άλλους μακριά. Και με τον καιρό, η αποξένωση γίνεται τρόπος ζωής...

 

 

Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να είσαι οποιοδήποτε άλλος; | Braining.gr

 

Διαβάστηκε 175 φορές
Τελευταία τροποποίηση στις 07 Μαΐου 2017

Προσθήκη σχολίου

Το athens-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

2 σχόλια

  • G
    G Κυριακή, 07 Μαΐου 2017 17:16

    Οι "αναγκες" δημιουργουνται οταν δεν εχουμε εξετασει την αναγκη

  • Άγγι
    Άγγι Κυριακή, 07 Μαΐου 2017 17:14

    Νιώθω σαν να το έγραψα εγώ και να το έχω ξεχάσει : )
    Αυτή είναι η πραγματικότητα για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.. Αλλά πόσο εύκολο είναι τελικά; Κι αν είναι δύσκολο ειίναι τόσο δύσκολο όσο φανταζόμαστε; Κι όταν πετάω μια μάσκα από πάνω μου, πόσο εύκολο είναι να φορέσω μία διαφορετική ευθύς αμέσως; και πώς καταλαβαίνω πόσες μάσκες έχω να βγάλω; μήπως η ψευδαίσθηση της ελευθερίας έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ'ότι θα πρεπε; Noμίζω ότι δεν είναι δύσκολο. Θέλει όμως συνέπεια ο στόχος αυτός και χρειάζεται καθημερινή άσκηση αγάπης προς τον εαυτό μας, σε καθετί, όχι σε κάτι. Aυτές ακριβώς οι σκέψεις που εκφράζει ο αρθρογράφος με έκαναν πριν λίγους μήνες να σταματήσω να βάφομαι, να σταματήσω να φοράω άρωμα, να αγαπάω όσο ποτέ τα τριχωτά σημεία του σώματος μου. Δεν είναι εύκολο,ίσως είναι και ανέφικτο μάλιστα, να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου όταν δεν έχεις αποδεχτεί αυτά τα μικρα(;) καθημερινά πράγματα. Δεν είναι όμως και αρκετά. Γι αυτό κολυμπάμε : ) φιλιά πολλά και αγάπη από μένα!

    υ.γ.: καλωσορίζουμε την αγάπη, διώχνουμε το φόβο(κάθε κάθε φόβο)

Διαβαστε Ακομα

Ρακομελάδικο

About Us

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc:Πύργος Αθηνών, 115 27

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Connect With Us

News Letter

Νεες Αφιξεις