Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
Οικονομία 22 Ιουλίου 2021

Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ: «Μούδιασε» μετά την Μύκονο η τουριστική αγορά που είχε ξεκινήσει με αισιοδοξία (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η τουριστική αγορά ξεκίνησε εφέτος αισιόδοξα αλλά μετά τα γεγονότα της Μυκόνου «μούδιασε». Με την εμφάνιση της μετάλλαξης Delta έχουμε αναχαίτιση στις κρατήσεις είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) Λύσσανδρος Τσιλίδης.

«Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει αλλά φοβάται. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος. Όμως ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχουν δυνατότητες για ωραίες και φθηνές διακοπές σε όμορφο και φιλικό περιβάλλον.

Τώρα τον Αύγουστο, τον κατ’ εξοχήν μήνα διακοπών για τους Έλληνες, οι περισσότεροι θα επιλέξουν να πάνε κυρίως στις περιοχές από όπου κατάγονται, εκεί που έχουν το δικό τους σπίτι για να είναι το κόστος ελεγμένο.

Εφέτος, ενώ φαίνεται να προηγείται η ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά εξακολουθούν να είναι η πρώτη επιλογή. Προτιμούνται τα μικρά καταλύματα, όχι τα ακριβά διαμερίσματα.
Έχουμε πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες κι ελπίζουμε να βρουν και πάλι την οικονομική δυνατότητα -που πολλοί έχουν χάσει λόγω της πανδημίας- γιατί οι αγορές είναι ο άνθρωπος, είναι ο ταξιδιώτης, είναι ο καταναλωτής.

Από την επόμενη χρονιά ελπίζουμε να ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα, και από το 2024 να επανέλθουν πλήρως οι αγορές. Εν μέσω πανδημίας προέχει η υγεία των πολιτών -και η ψυχική υγεία- και έπονται τα ταξίδια.

Όσον αφορά στις αφίξεις από το εξωτερικό υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία,» σημείωσε ο κ. Τσιλίδης.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 56 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin