Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
Κοσμος 31 Ιουλίου 2021

Ιαπωνία – Τόκιο : Ρεκόρ και στα κρούσματα – Πόσα σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ιαπωνία – Τόκιο : Ρεκόρ και στα κρούσματα – Πόσα σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ιαπωνία – Τόκιο : Ρεκόρ και στα κρούσματα – Πόσα σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ιαπωνία – Τόκιο : Ρεκόρ και στα κρούσματα – Πόσα σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 στο Τόκιο κατέγραψε νέο ρεκόρ τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η ιαπωνική πρωτεύουσα επιβεβαίωσε πάνω από 4.000 μολύνσεις για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με το δίκτυο NHK.

Το Τόκιο, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέγραψε 4.058 νέα κρούσματα Covid-19. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπέρασε το επίπεδο των 3.000 την Τετάρτη.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δείχνουν ότι μέχρι τις 30 Ιουλίου, είχαν καταγραφεί συνολικά 220 κρούσματα κορονοϊού που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την 1η Ιουλίου.

Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο αθλητές, αλλά και υπαλλήλους της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων και των εθνικών επιτροπών, καθώς και εργολάβους και άλλους υπαλλήλους και εθελοντές που εργάζονται στους αγώνες, καθώς και μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις ήταν μεταξύ εργολάβων που παρέχουν υπηρεσίες στους Ολυμπιακούς χώρους και στην πλειοψηφία τους είναι Ιάπωνες.

Υπήρξαν και περιπτώσεις ξένων υπηκόων – κυρίως υπαλλήλων και προσωπικού που σχετίζονται με ομάδες του εξωτερικού και εθνικές ολυμπιακές επιτροπές και όχι όχι τόσο μεταξύ των ίδιων των αθλητών.

Υπάρχουν αυστηροί υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας εντός χώρων τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τους αξιωματούχους, και οι αθλητές ελέγχονται καθημερινά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΡ, BBC

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 87 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin