Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
Κοσμος 15 Σεπτεμβρίου 2021

Βρετανία: Η νέα κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Η νέα κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον Βρετανία: Η νέα κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον Βρετανία: Η νέα κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βρετανία: Η νέα κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχώρησε νωρίτερα την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καθώς αποφάσισε να μετακινήσει τον μέχρι πρότινος υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ τον έχρισε και αναπληρωτή πρωθυπουργό. Παράλληλα ο ηγέτης των Συντηρητικών προχώρησε στην αποπομπή τριών υπουργών.

Πιο συγκεκριμένα παρελθόν από το υπουργείο Παιδείας αποτελεί ο Γκάβιν Γουίλιαμσον ο οποίος χρεώνεται αστοχίες στη διαχείριση της πανδημίας στην εκπαίδευση. Τον δρόμο του Γουίλιαμσον ακολούθησαν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ καθώς και ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ. Ο σαρωτικός ανασχηματισμός Τζόνσον έρχεται λίγες εβδομάδες πριν τη Συνδιάσκεψη του κόμματος των Συντηρητικών.

Βασικές αλλαγές

  • Ο πρώην ΥΠΕΞ Ντομινίκ Ράαμπ τοποθετείται υπουργός Δικαιοσύνης, θα εκτελεί δε και χρέη αναπληρωτή πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. Ο Ράαμπ φαίνεται να «πλήρωσε» τις διακοπές που έκανε στην Κρήτη ενώ οι Ταλιμπάν προέλαυναν προς την Καμπούλ. Ο προκάτοχός του στο Υπουργείο Διικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ μένει εκτός κυβέρνησης.
  • Ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ παραμένει στον θώκο του.
  • Εκτός κυβέρνησης μένει ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον. Είχε αντιμετωπίσει κριτική για το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή των εξετάσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και για το γεγονός ότι μπέρδεψε δύο μαύρους αθλητές.
  • Ο Ρόμπερτ Τζένρικ (Υπουργός Στεγαστικής Πολιτικής και Αυτοδιοίκησης) μένει επίσης εκτός κυβέρνησης.
Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 40 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin