Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
Κοσμος 14 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Δανίας: Εμβολιασμός και δωρεάν μοριακά τεστ οδήγησαν στην «απελευθέρωση»

Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Δανίας: Εμβολιασμός και δωρεάν μοριακά τεστ οδήγησαν στην «απελευθέρωση» Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Δανίας: Εμβολιασμός και δωρεάν μοριακά τεστ οδήγησαν στην «απελευθέρωση» Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Δανίας: Εμβολιασμός και δωρεάν μοριακά τεστ οδήγησαν στην «απελευθέρωση»
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα 5,8 εκατομμύρια των κατοίκων της Δανίας οι Έλληνες που από 500-700 ίσως να ανέρχονται σε 4.000 απολαμβάνουν την απελευθέρωση από την πανδημία. Η σκανδιναβική χώρα, είναι η πρώτη της Ευρώπης χωρίς περιορισμούς λόγω κορονοϊού. Το πρώτο πράγμα που δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ελίνα Σταματίου είναι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού αλλά και τα δωρεάν μοριακά τεστ που όλοι, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, μπορούν να κάνουν όσο συχνά θέλουν.

‘Εχει εμβολιαστεί το 75,5% με την πρώτη δόση και με τη δεύτερη το 73,5%, ενώ μαζικά συμμετείχαν και οι νέοι από 18 ετών.

‘«Εχουμε αισθανθεί ασφάλεια από την αρχή με τα τεστ γιατί αν και εμβολιασμένοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε φορείς ή να νοσήσουμε», είπε η κυρία Σταματίου.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μεγαλώνει μαζί με τον αριθμό των rapid test αλλά αυτό δεν έχει σημασία αφού οι θάνατοι είναι πλέον ελάχιστοι και υπάρχουν ημέρες χωρίς να αναφερθεί απώλεια», επισημαίνει.

Η 10η Σεπτεμβρίου, ημέρα άρσης των περιορισμών σνοδεύτηκε και από συναυλία με 50.000 άτομα.

Στη Δανία δεν επιβλήθηκε ποτέ απαγόρευση κυκκλοφορίας.

«Πάντα συναντιόμασταν 5-10 άτομα με υποχρεωτική τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Η είσοδος σε κινηματογράφους μέχρι αθλητικά κέντρα γίνεται με επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού τεστ, ενώ όπως λέει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας, αστυνομία δεν βλέπεις ποτέ στον δρόμο.

Η Δανία εισήγαγε διαβατήρια Covid τον Μάρτιο του 2021, αλλά αυτά καταργήθηκαν την 1η Αυγούστου σε εσωτερικούς χώρους με λιγότερα από 500 άτομα, προτού καταργηθούν και για μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Στις δημόσιες συγκοινωνίες δεν απαιτούνται μάσκες από τα μέσα Αυγούστου.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 39 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin