Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 25 Σεπτεμβρίου 2021

Οι οίκοι Saint Laurent και Brioni εγκαταλείπουν την ζωική γούνα

Οι οίκοι Saint Laurent και Brioni εγκαταλείπουν την ζωική γούνα Οι οίκοι Saint Laurent και Brioni εγκαταλείπουν την ζωική γούνα Οι οίκοι Saint Laurent και Brioni εγκαταλείπουν την ζωική γούνα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι δύο τελευταίοι οίκοι του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering που χρησιμοποιούσαν αληθινή γούνα, οι Saint Laurent και Brioni, την βγάζουν από τις κολεξιόν του φθινοπώρου 2022. Πρωτοπόρος εντός του ομίλου, ο οίκος Gucci είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο 2017 ότι σταματά την χρησιμοποίηση ζωικής γούνας από τις κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2018. Ακολούθησαν οι Balenciaga, Bottega Veneta και Alexander McQueen.

Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί οίκοι ειδών πολυτελείας, ανάμεσά τους κολοσσοί όπως η Chanel έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην γούνα.

Μόνο οι φίρμες Brioni και Saint Laurent είχαν απομείνει στον όμιλο Kering να επιμένουν, αναγκάζοντας την οργάνωση υπεράσπισης των ζώων Peta να διαδηλώσει στις 10 Μαρτίου μπροστά από την μπουτίκ του Saint Laurent στην λεωφόρο Montaigne, μετά τις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν κυκλοφόρησε διαφήμιση με την Κέιτ Μος να φορά πανωφόρι από γούνα αλεπούς.

Γραπτή διαμαρτυρία της Peta ζητούσε από τους Saint Laurent και Brioni να ακολουθήσουν τις εκατοντάδες άλλες φίρμες όπως οι Armani, Burberry, Chanel, Gucci, Macy’s, Michael Kors, Prada και Versace, που δεν πωλούν ρούχα και αξεσουάρ με γούνα.

«Θεωρούμε ότι η σφαγή ζώων που δεν θα φαγωθούν, αποκλειστικά και μόνο για την χρησιμοποίηση της γούνας τους δεν συμφωνεί με την σύγχρονη έννοια της πολυτέλειας, όσο για τα στάνταρντ που συνδέονται με την μεταχείριση των ζώων που δημοσιεύθηκαν από τον όμιλο το 2019, συνεχίζουν να εφαρμόζονται αυστηρά, πρόκειται για ίνες ή ζωικά προϊόντα, άρα θεωρούμε ότι είναι δική μας ευθύνη να προχωρήσουμε τα πράγματα», εξήγησε η Μαρί-Κλερ Νταβέ, διευθύντρια αειφόρου ανάπτυξης στον όμιλο Kering.

Από την πλευρά του, ο ανταγωνιστικός όμιλος LVMH δήλωσε στο AFP ότι:

«Αφήνει στους οίκους του την δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν γούνα για να προσφέρουν στους πελάτες του που θέλουν να φορέσουν γούνα προϊόντα κατασκευασμένα με τον πλέον ηθικό και υπεύθυνο κατά το δυνατόν τρόπο».

Διευκρινίζει επίσης ότι έχει απαγορεύσει την χρήση γούνας που προέρχεται από ζώα απειλούμενα με εξαφάνιση.

Απέναντι στις πιέσεις των οργανώσεων προστασίας των ζώων και στις ηθικές επιταγές όλο και μεγαλύτερης μερίδας καταναλωτών, οι μεγάλοι οίκοι ραπτικής και πρετ α πορτέ (Burberry, DKNY) εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια την αληθινή γούνα.

Τα αμερικανικά καταστήματα Macy’s σταμάτησαν να πωλούν αληθινή γούνα από το 2021 και η φίρμα Canada Goose, γνωστή για τα μπουφάν από πούπουλα χήνας και την κουκούλα με γούνα κογιότ θα σταματήσει την κατασκευή τους μέχρι το τέλος του 2022.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 65 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin