Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 25 Σεπτεμβρίου 2021

Λα Πάλμα: Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο

Λα Πάλμα: Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο Λα Πάλμα: Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο Λα Πάλμα: Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λα Πάλμα: Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο

Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα συνεχίζει να… βρυχάται προκαλώντας εκρήξεις, που ήταν ορατές στον σκοτεινό ουρανό, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα, όπου το αεροδρόμιο έκλεισε, καθώς η εκρηκτική δραστηριότητα εντάθηκε και εισήλθε στην πιο έντονη φάση της έως τώρα, με τη λάβα να ρέει σαν ποτάμι στην πλαγιά.

Από την περασμένη Κυριακή, που ξεκίνησε η έκρηξη του ηφαιστείου στο μικρό νησί του Ατλαντικού, το Κούμπρε Βιέχα έχει εκτοξεύσει χιλιάδες τόνους λάβας, έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και έχει αναγκάσει σχεδόν 6000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι αρχές ανέφεραν σήμερα ότι οι 160 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τρεις πόλεις χθες δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικίες τους για να πάρουν τα υπάρχοντά τους, λόγω της «εξέλιξης της ηφαιστειακής δραστηριότητας».

Ειδικοί λένε πως το ηφαίστειο έχει εισέλθει σε μια νέα εκρηκτική φάση. Η διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα του νησιού Aena έκανε σήμερα γνωστό ότι το αεροδρόμιο έκλεισε.

«Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα δεν λειτουργεί λόγω της συσσώρευσης τέφρας. Επιχειρήσεις καθαρισμού έχουν ξεκινήσει, όμως η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή», έγραψε στο Twitter.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 48 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin