Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 27 Σεπτεμβρίου 2021

Τ. Χατζηβασίλειου στο Πρώτο: Δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στη στάση της Γερμανίας – Βαθιά ριζωμένες οι σχέσεις με Τουρκία (audio)

Τ. Χατζηβασίλειου στο Πρώτο: Δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στη στάση της Γερμανίας – Βαθιά ριζωμένες οι σχέσεις με Τουρκία (audio) Τ. Χατζηβασίλειου στο Πρώτο: Δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στη στάση της Γερμανίας – Βαθιά ριζωμένες οι σχέσεις με Τουρκία (audio) Τ. Χατζηβασίλειου στο Πρώτο: Δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στη στάση της Γερμανίας – Βαθιά ριζωμένες οι σχέσεις με Τουρκία (audio)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η προτεσταντική λογική που χαρακτηρίζει τη Γερμανία, διαπερνά οριζόντια όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στην ουσία της υπόθεσης», εκτίμησε για την «επόμενη ημέρα» στο Βερολίνο μετά τις γερμανικές εκλογές, ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασίλειου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «είναι πολύ πιθανό να έχουμε διαφοροποιήσεις στα σημεία». Όπως εξήγησε, εάν συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση οι Πράσινοι, οι οποίοι δεδηλωμένα έχουν τοποθετηθεί κατά συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν την Τουρκία, σαφώς το πρώτο κόμμα που θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, είτε είναι οι Σοσιαλδημοκράτες, είτε οι Χριστιανοδημοκράτες, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους. «Όμως οι σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας είναι βαθιά ριζωμένες. Η Τουρκία είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος της Γερμανίας, πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν εκτεθεί στην τουρκική οικονομία και αυτό δεν μπορούμε να το αρνούμαστε», επισήμανε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου, η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ, ενώ υπάρχουν και εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ, εξήγησε με βάση το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, όπου δεν υπάρχει η αρχή των διερευνητικών εντολών, «όλοι μιλάνε με όλους και όποιος προλάβει να κλείσει συμφωνία με τους άλλους, παίρνει και την κυβέρνηση».

 

 

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 48 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin