Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
Κοσμος 22 Ιουλίου 2021

Φαρμακεία σε ευρωπαϊκή χώρα θα προσφέρουν δωρεάν τεστ PCR για κορωνοϊό

Φαρμακεία σε ευρωπαϊκή χώρα θα προσφέρουν δωρεάν τεστ PCR για κορωνοϊό Φαρμακεία σε ευρωπαϊκή χώρα θα προσφέρουν δωρεάν τεστ PCR για κορωνοϊό Φαρμακεία σε ευρωπαϊκή χώρα θα προσφέρουν δωρεάν τεστ PCR για κορωνοϊό
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα φαρμακεία στην Αυστρία θα προσφέρουν στο μέλλον δωρεάν τεστ PCR, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά από σήμερα Πέμπτη, για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αφορά, για παράδειγμα στη νυχτερινή εστίαση, με τη σχετική συμφωνία να έχει επιτευχθεί ανάμεσα στο Επιμελητήριο Φαρμακοποιών και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης. όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ.

Τα τεστ θα προσφέρονται σε όλα τα φαρμακεία σε όλη την Αυστρία που τώρα διενεργούν τεστ αντιγόνου, και θα είναι εργαστηριακά τεστ PCR, που, σύμφωνα με την ίδια προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα δείγματος και με τον τρόπο αυτό ένα «χρυσό στάνταρ».

Τι ισχύει για τους ασφαλισμένους;

Για τους ασφαλισμένους, τίποτα δεν αλλάζει σε σύγκριση με τα τεστ αντιγόνου που έχουν ήδη προσφέρει τα φαρμακεία. Αφού κλειστεί ραντεβού, το επίχρισμα λαμβάνεται στο φαρμακείο, το αποτέλεσμα αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω μηνύματος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μπορεί επίσης να παραληφθεί εκτυπωμένο.

Όπως και προηγουμένως για τα τεστ αντιγόνου, τη χρηματοδότηση των δωρεάν τεστ PCR διαχειρίζεται η κοινωνική ασφάλιση, η οποία στη συνέχεια εισπράττει τα χρήματα από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέροντας ότι η επιβάρυνση για τα φαρμακεία είναι πολύ μεγάλη και ότι αυτά λειτουργούν «στο όριο της κάλυψης κόστους», αλλά είναι μια «απαραίτητη υπηρεσία», διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει την καλή υποδομή των φαρμακείων για τη διενέργεια τεστ σε όλη την αυστριακή επικράτεια.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αυστρία

Σε σχέση με την επιδημική εξέλιξη στη χώρα, τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανέφεραν χθες, Τετάρτη, 431 νέες μολύνσεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας έως σήμερα έχει φτάσει τις 10.729.

Αυτή τη στιγμή 111 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομείο στην Αυστρία, και από αυτούς οι 31 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η «επίπτωση επτά ημερών», δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορωνοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι 25,4.

The post Φαρμακεία σε ευρωπαϊκή χώρα θα προσφέρουν δωρεάν τεστ PCR για κορωνοϊό appeared first on Radar.gr.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 40 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin