Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Επιλεγμένα 03 Ιουνίου 2016

5ης Παγκρήτιας Έκθεσης "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένα ταξίδι γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού!

Πλούσιο και ποικίλο το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 5ης Παγκρήτιας Έκθεσης "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση"

Παράλληλα με το εμπορικό μέρος της 5ης Παγκρήτιας Έκθεσης "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση" που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Ιουνίου 2016, στο στάδιο Ειρήνης & Φιλιας και τους δεκάδες εκθέτες, παραγωγούς και μεταποιητές, Δήμους, φορείς και σωματεία, από κάθε γωνιά της Κρήτης, η έκθεση εμπλουτίζεται από πλήθος εκδηλώσεων, που αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και θα γίνουν πόλος έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες. Μουσική, χορός, τοπικές φορεσιές, ενημέρωση, επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β, λαογραφία, γεύσεις και αρώματα συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Δεκάδες είναι οι συντελεστές αυτών των εκδηλώσεων. Γνωστοί καλλιτέχνες, χορευτές, σεφ, επιστήμονες, φορείς, Κρητικά πολιτιστικά σωματεία, που κοινό γνώρισμα στη δράση τους, είναι η αγάπη τους για την Κρήτη, τον διατροφικό της πολιτισμό και τις αξίες της παράδοσης. Συγκεκριμένα, έως σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις.

4 ημέρες η καρδιά της Κρήτης χτυπά δυνατά στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας!

Eλεύθερη είσοδος για το κοινό!

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 2 έως Κυριακή 5 Ιουνίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Πέμπτη 2 Ιουνίου


9:00 - 9:30 π.μ. Καλωσόρισμα στην 5η Παγκρήτια Έκθεση ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση με τους ήχους του συγκροτήματος του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Καραγιώργη και με τη συνοδεία χορευτικού συγκροτήματος.
11:00 π.μ.

Έναρξη Έκθεσης.

Η 5η Παγκρήτια Έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση" ανοίγει τις πύλες της στο κοινό.
12:00 - 12:45 μ.μ.

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Σαλαμίνας "Η Μεγαλόνησος" παρουσιάζει Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, με την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Γρηγόρη Μωραΐτη. Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν: Όθωνας Μπικάκης (λύρα), Νίκος Καραβυράκης (λαούτο), Φασάκης Ανδρέας (λαούτο).
1:00 - 1:45 μ.μ.

Κρητική διατροφή: Το χρυσό κλειδί της μακροζωίας, ευεξίας και της καλής διάθεσης. Παρουσιάζουν η κ. Έυα Ντελιδάκη δημοσιογράφος υγείας και η κ. Γεωργία Καπώλη MSc, κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος & αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.
2:00 - 3:30 μ.μ.

Οι σεφ της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, κ. Παναγιώτης Δρακoνταείδης και η κ. Γιώτα Μπελίτα παρουσιάζουν 2 συνταγές:
• Κατσικάκι με χειροποίητες μακαρούνες, με μαντζουράνα, ντοματίνια, φινόκιο και μους ξυνομυζήθρας.
• Κόκορα κρασάτο, με ξινόχοντρο, αρισμαρί και φλύδες παλαιωμένης Κρητικής γραβιέρας.
5:15 - 6:00 μ.μ.

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης "Η Μεγαλόνησσος" παρουσιάζει παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς με τον χοροδιδάσκαλο κ. Βασίλη Μουρτζανό, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Καραγιώργη.
6:00 - 7:00 μ.μ.

"Ταξίδι γεύσεων στην απλότητα και τη μαγεία της Κρητικής κουζίνας" με την επιμέλεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Παρουσιάζουν διακεκριμένοι σεφ της Λέσχης.
7:00 μ.μ.

Εγκαίνια έκθεσης.
Τα εγκαίνια θα γίνουν από το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και άλλους επισήμους.
Το παρόν θα δώσουν η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου, εκπρόσωποι όλων των Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων της Αττικής και άλλοι.
Τα εγκαίνια θα διανθιστούν με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την "Παγκρήτια Ένωση" με τη μουσική επιμέλεια του συγκροτήματος του Γρηγόρη Αλυσσανδράκη (λύρα) και με χορευτικό πρόγραμμα από το Λαογραφικό όμιλο "Κρήτες" του Γιώργου Πετράκη.

 

Παρασκευή 3 Ιουνίου


11:00 - 12:00 π.μ.

Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης εμπνέονται και δημιουργούν γευστικούς πειρασμούς με βάση τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην έκθεση.
12:15 - 1:15 μ.μ.

Ηράκλειο - Ένα ταξίδι στην ιστορία του. Εκδήλωση του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.
1:30 - 2:30 μ.μ.

“Κρητική Λύρα: Τα στάδια κατασκευής του πιο διαδεδομένου Κρητικού μουσικού Οργάνου” από τον οργανοποιό Μανώλη Σφακιανάκη, μόνιμο συνεργάτη της εταιρίας Mymusicshop.gr
2:00 μ.μ.

Ενημερωτική εκδήλωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης, αναδυόμενες τεχνολογίες και ανάπτυξη σε νέες αγορές για τις Κρητικές Επιχειρήσεις από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα της περιόδου 2014 - 2020.
Οργάνωση: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (Μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας - Ι.Τ.Ε.).
3:45 - 4:45 μ.μ.

"Μινωικά Γεύματα".
Η κα. Άννα Μπαστάκη, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου "Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές" και δημιουργός του θεατρικού δρώμενου “Μινωική Αυλή”, παρασκευάζει γεύματα εμπνευσμένα από πρώτες ύλες που βάσει σχετικών καταγραφών χρησιμοποιούνταν κατά τη μινωική περίοδο.
Στην παρουσίαση συμμετέχουν και δύο ακόμη μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου κα. Μαρίνα Κρανιωτάκη και κ. Γεώργιος Καλαϊτζής.
Για τη αξία της Μινωικής Διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό, θα μιλήσει η γιατρός Ομοιοπαθητικός κα. Δήμητρα Τυλιανάκη.
5:00 - 5:30 μ.μ.

O Μουσικοχορευτικός Όμιλος Βασσάλου, θα παρουσιάσει τους παραδοσιακούς χορούς: συρτός, μαλεβιζιώτης, πεντοζάλης, σούστα, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Δημήτρη και Αντώνη Βασσάλου.
Τη μουσικη επιμέλεια έχουν, ο Μανόλης Σταυρακάκης (λύρα) και ο Χάρης Ζαχαριουδάκης (λαούτο).
5:40 - 6:40 μ.μ.

Παρουσίαση του βιλίου με τίτλο: "Αχεντριάς. Δυο κοντάρια κάτω από τον ουρανό".
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Kατσαπρακάκης.
Πρόκειται για ενα αντιπροσωπευτικό δείγμα καταγραφής και αποτύπωσης όλων των γνωρισμάτων που συνθέτουν την ταυτότητα της κάθε ιδιαίτερης πατρίδας, ενώ περιλαμβάνει και αναφορές στους τρόπους ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων της υπαίθρου στην Κρήτη.
Γνωρίστε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τον τρόπο ζωής των Κρητικών στις δεκαετίες 1950 και 1960.
7:00 - 7:45 μ.μ.

"Στα ηχοχρώματα της Ανατολικής Κρήτης".
Αναφορά στη Σητειακή μουσική παράδοση, με τον γνωστό Σητειακό καλλιτέχνη Γιώργο Τσαντάκη. Θα παρουσιαστούν χοροί από την Ανατολική Κρήτη.
8:00 - 8:45 μ.μ.

"Αναβίωση του Κλήδονα".
Το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω (Ι.Λ.Ο.Α.) και o Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος "Δικταίοι - Καστρινοί" με τον λαογράφο (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Γιώργο Φραγκάκη θα αποδώσουν το έθιμο του Κλήδονα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Γιώργος Δαγαλάκης (λύρα) με το συγκρότημα του.

Σάββατο 4 Ιουνίου


11:00 - 12:15 μ.μ.

Οι σεφ της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, κ. Χρήστος Μηλιώνης και Στέλιος Βάμβουκας παρουσιάζουν:
• Σταμναγκαθοσαλάτα με καπνιστό απάκι, παλαιωμένη γραβιέρα και αυγό μελάτο.
• Aρνάκι γάλακτος κατσαρόλας με βολβούς, αρισμαρί και ζεματιστούς ασκολύμπρους.
12:30 - 1:00 μ.μ.

Το εφηβικό χορευτικό τμήμα της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας "Η Κρήτη", υπο την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Πετράκη, θα χορέψει τους παρακάτω Κρητικούς χορούς: Λαζώτη, Ανωγειανό, Συρτό, Μαλεβιζιώτη και Σούστα Πεντοζάλι.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Χρήστος Δάβρης και το συγκρότημα του.
1:15 - 2:30 μ.μ.

Η γνωστή σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη θα παρουσιάσει τις παρακάτω δικές της γευστικές συνταγές, εμπνευσμένες από τον πλούτο της Κρητικής γης.
• Συκώτι τηγανητό με φασκόμηλο και πετιμέζι
• Κοτόπουλο με σάλτσα ρακόμελου
2:30 - 2:45 μ.μ.

"Κρήτη: Γαστρονομικός περίπλους".
Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό και food blogger στην Κρητική Γαστρονομια κ. Βαγγελιώ Κασσαπάκη.
2:45 - 3:00 μ.μ.

Βότανα στην γαστρονομία, "χρυσό κλειδί" για τη μακροζωία.
Παρουσιάζει ο Δρ. Νίκος Σαμαρίδης, βοτανολόγος-γεωπόνος Α.Π.Θ. Θα δοθούν συνταγές βοτανογαστρονομίας και συμβουλές για τα βότανα και την υγεία.
3:15 - 4:00 μ.μ.

Οι chef Χρήστος Λάπας και Ηλίας Σκουλάς παρουσιάζουν για πρώτη φόρα την εκδοχή του “Κρητικού Street Food” με γεύσεις και αρώματα κρητικών προϊόντων.
4:00 - 4:30 μ.μ.

Περιήγηση χορευτών και μουσικών από το Σύλλογο Κρητών Κάντζας - Παλλήνης - Γλυκών Νερών "Κρι-Κρι" σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης.
4:30 - 5:45 μ.μ.

Ο Σύλλογος Κρητών Κάντζας - Παλλήνης - Γλυκών Νερών "Κρι-Κρι" παρουσιάζει την εκδήλωση: "Κρι-Κρι - Ένα εργαστήρι της παράδοσης".
Παίζουν οι μουσικοί: Όθωνας Μπικάκης (λύρα), Νίκος Καραβυράκης (λαούτο), Φασάκης Ανδρέας (λαούτο) και Μανώλης Μπουρλάκης (ασκομαντούρα).
Το χορευτικό ενηλίκων παρουσιάζει τους χορούς: Σιγανό, Συρτό, Μαλεβιζιώτη.
Το παιδικό χορευτικό παρουσιάζει τους χορούς: Συρτό, Μαλεβιζιώτη, Πεντοζάλη.
Το εφηβικό χορευτικό παρουσιάζει τους χορούς: Αγκαλιαστό, Σούστα, Πρινιώτη, Χορό Γέργερης, Συρτό, Ανωγειανό πηδηχτό, Λαζώτη, Μαλεβιζιώτη, Σιγανό-Πεντοζάλη.
Τα μουσικά διαλείμματα θα πλαισιώσουν οι μαθητές-μουσικοί του συλλόγου: Λουλάκης Δημήτρης (λύρα), Κοκκινογένης Αδάμ (λύρα), Λογοθέτη Μιχαέλα (λύρα), Παπαλεξανδράκης Γιώργος (λύρα), Διαμαντόγλου Παναγιώτης (λαούτο), Παπαλεξανδράκης Τραντάφυλλος (λαούτο), Μαρκογιαννάκης Άρης (λαούτο) και Σιδηρόπουλος Γιώργος (μαντολίνο) και Γκαλλονάκης Μανώλης (ασκομαντούρα).
Θα ακολουθήσει ελεύθερο πρόγραμμα για να χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα με τους επισκέπτες της έκθεσης.
6:00 - 6:30 μ.μ.

Οι μαθητές του 3ου και 5ου δημοτικού σχολείου Παλλήνης και η Διασχολική ομάδα Δήμου Παλλήνης, που αποτελείται από εφήβους και νέους, θα παρουσιάσουν χορούς από τη Δυτική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Ηλία Νικητόπουλου.
Τα χορευτικά θα συνοδέψουν οι μουσικοί: Τσιαφογιάννη Βασιλική (τραγούδι), Στεφανόπουλος Κώστας (λαούτο, ακορντεόν), Χάρης Χρήστος (κλαρίνο), Μήλας Νίκος (βιολί), Αθηναίος Στέφανος (κρουστά).
Οι χοροί που θα παρουσιαστούν είναι: Δενδρίτσι, Ζερβός, Κουτσός, Ντρίστα, Γιάννη μ', Γιαννάκη μ', Ποδαράκι, Κοκονίτικος, Στις τρεις, Μπαϊντούσκα μπογιαλίτικη, Σουίτα ζωναράδικων, Κατσιβέλικο.
6:40 - 7:10 μ.μ.

"Κρήτες και Πόντιοι αναβιώνουν πανάρχαιες μνήμες".
Ο Σύλλογος Ποντίων Βριλησσίων θα μας ταξιδέψει στους ρυθμούς του Πόντου με τη συνοδεία μουσικού και χορευτικού συγκροτήματος.
7:20 - 7:50 μ.μ.

Η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης θα μας ταξιδέψει στους Κρητικούς ρυθμούς, παρουσιάζοντας τους χορούς: Ανωγειανό πηδηχτό, λαζώτη, συρτό, μαλεβιζιώτη, τριζάλη, πεντοζάλη, με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Στέφανου Ντούλα και υπό τους ήχους των μουσικών: Αντώνη Κεχαγιαδάκη (τραγούδι - λαούτο), Αδαμάντιο Λαδουκάκη (λαούτο) και Μανώλη Φετοκάκη (τραγούδι - λαούτο - μπάσο).
8:00 - 8:45 μ.μ.

Παρουσίαση του έργου "Στα βήματα του Ελ Γκρέκο" από τον μουσικοσυνθέτη και ποιητή Γιώργο Μαρινάκη, που θα ταξιδέψουν τους θεατές στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η μέτζο σοπράνο Ελένη Κοταδάκη και Δημήτρης Κλειδάς. Θα συνοδεύσουν η Αλεξάνδρα Καμινιώτη στο φλάουτο και ο Γιώργος Μαρινάκης στο πιάνο.

Κυριακή 5 Ιουνίου


11:00 - 11:30 π.μ.

Η Ένωση Κρητών Κορυδαλλού, Νίκαιας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη "Ο Αγ. Ανδρέας Κρήτης" θα παρουσιάσει πλούσιο Κρητικό πρόγραμμα με τη συνοδεία των μουσικών: Νίκος Μαροειδής (λύρα), Ανδρέας Δερμιτζάκης (λαούτο).
Οι χοροί που θα παρουσιαστούν είναι: Συρτός ή Χανιώτικος, Μαλεβιζιώτης, Πεντοζάλης, Σούστα, Λαζώτης, Ανωγειανός.
Οι τοπικές ενδυμασίες που θα φορέσουν οι χορευτές είναι: Γυναικείες φορεσιές: Ανωγειανή, Χανιώτικη με μπορντό ποδιά (επίσημη φορεσιά), Χανιώτικη με πράσινη ποδιά (καθημερινή φορεσιά). Ανδρικές φορεσιές: Βράκες (παραδοσιακή επίσημη φορεσιά), Γκυλότες (μεταγενέστερη καθημερινή φορεσιά μαύρη ή καφέ).
11:40 - 12:05 μ.μ.

O Σύλλογος Κρητών Δήμου Φυλής "Η Μεγαλόνησος" θα χορέψει συρτό, μαλεβιζιώτη, πεντοζάλη και σούστα.
Συνοδός του χορευτικού είναι ο χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Βασσάλος. Τη μουσική επιμέλεια θα έχουν ο Γιάννης Μακριδάκης (λύρα) και Χρήστος Μακριδάκης (λαούτο).
Οι φορεσιές των χορευτών θα είναι: Γυναικείες: Ανωγειανές & Χανιώτικες, Ανδρικές: Γκυλότες & βράκες.
12:15 - 12:40 μ.μ.

Η Ένωση Κρητών Κορινθίας "Ο Ψηλορείτης" και το χορευτικό της συγκρότημα ταξιδεύει από την Κόρινθο και μας παρουσιάζει τους παραδοσιακούς χορούς: Ανωγειανός, τριζάλης, συρτός, μαλεβιζιώτης, λαζώτης, πεντοζάλι, σούστα.
Το χορευτικό αποτελείται από 8 γυναίκες και 8 άντρες και οι φορεσιές τους θα είναι: Σαλβάρια, γκιλότες, Ανωγειανές και Σφακιανές.
Χοροδιδάσκαλος: Νίκος Δασκαλάκης. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο λυράρης Πέτρος Σαριδάκης.
12:50 - 1:15 μ.μ.

Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου θα παρουσιάσει Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιώργο Φραγκάκη και με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του Πέτρου Βουμβουλάκη (λύρα).
1:25 - 2:20 μ.μ.

Ασκομαντούρα: Η τσαμπούνα της Κρήτης.
O δάσκαλος μουσικών οργάνων Μανόλης Μπουρλάκης θα παρουσιάσει τα στάδια κατασκευής, της ασκομαντούρας (επίδειξη). Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης με ασκομαντούρα. Μανώλης Μπουρλάκης (ασκομαντούρα - τραγούδι), Ανδρέας Γεωργιλάκης, Παναγιώτης Διαμαντόγλου (λαούτο- τραγούδι), Συμεών Γιουσμάς (κιθάρα), Δημήτρης Κουράσης (κρουστά).
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων "Κρηταετοί", με τους χοροδιδασκάλους Μάνο & Μαρία Πανακάκη.
2:20 - 2:40 μ.μ.

Αφιέρωμα στην Κρητική δεσιά.
Η Αικατερίνη Σπύρου και η Σοφία Μπερδένη καλεσμένες της "Αλκάη" (Χειροποίητες δημιουργίες), μας ξεναγούν στον κόσμο της δεσιάς όπου το πρακτικό πνεύμα συναντά την τέχνη και η χρηστικότητα την ομορφιά. Αυτή η όμορφη τέχνη της κομποδετικής χρησιμοποιείται σε άλλα λειτουργικά και διακοσμητικά αντικείμενα της εποχής μας, οικοδομώντας πάνω στην παράδοση.
2:50 - 4:10 μ.μ.

Η υπεύθυνη του εστιατορίου "Πατούχας", Γεωργία Βασιλάκη, θα δημιουργήσει μια πανδαισία γεύσεων μέσα από τη μαγεία της αυθεντικής Κρητικής κουζίνας.
Τις δημιουργίες της θα συνοδεύει μουσικά το συγκρότημα του καλλιτέχνη Πέτρου Σαριδάκη.
4:20 - 4:50 μ.μ.

Tο χορευτικό τμήμα της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας "Το Αρκάδι" θα παρουσιάσει Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, με τους μουσικούς: Δημήτρη Δαμιλάκη (λυρα) και Χρήστο Βεργάκη (λαούτο). Χοροδιδάσκαλος: Ανδρέας Μαριανάκης.
5:00 - 5:30 μ.μ.

Γνωριμία με το Φραγκόσυκο και την Αλόη.
Εκδήλωση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μινωική Γη.
Φραγκόσυκο - Ένα ακανθώδες και συνάμα ευεργετικό φρούτο. Αλόη - Το φυτό της αθανασίας.
Παρουσιάζει ο πρόεδρος, κ. Μανόλης Χαλαμπαλάκης.
5:40 - 6:10 μ.μ.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Κρητών Πεύκης - Λυκόβρυσης "Ο Τάλως", "Κρητών Μελισσίων", "Κρητών Ιλίου" θα παρουσιάσουν Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του Αντώνη Γαμπιεράκη (λύρα) και χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιώργο Φραγκάκη.
6:20 - 7:40 μ.μ.

"Η παραδοσιακή γυναικεία & ανδρική φορεσιά της Κρήτης στο πέρασμα των αιώνων ".
Η Πολιτιστική Ένωση "Κρήσσες" - Ειρηάννα Κλειδή παρουσιάζει τις χειροποίητες φορεσιές, σε έρευνα και κατασκευή της Λέλας Κλειδή.
Η παρουσίαση θα γίνει από τον δημοσιογράφο σκηνοθέτη και παρουσιαστή Γιάννη Κριαράκη και πλαισιώνεται με χορούς, προσφέροντας μια πανδαισία κεντημάτων, λόγου και μουσικής. Οι φορεσιές που παρουσιάζονται είναι: Μινωίτισα, Αρετούσα, Ερωτόκριτος, Χανιώτισσα, Σφακιανή, Χωρική των Χανίων, Ρεθεμνιώτισα, Ανωγειανή, Ηρακλειώτισα, Μεσαρίτισα, Αγ.Νικολάου, Ιεραπετρίτισα, Σητειακή, Κριτσοτοπούλα και η Νυφική των Σφακίων.
Παράλληλα, παρουσιάζονται οι χοροί: Χανιώτικος, Πεντοζάλης, Τριζάλι, Μικρό-Μικράκι, Καστρινός, Εθιανός, Πηδηχτός, Πανωμερίτης, Λαζώτης, Ζερβόδεξος, Στειακός πηδηχτός, Σούστα, Αγκαλιαστός.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα του Αστρινού Ζαχαριουδάκη.
7:50 - 8:20 μ.μ.

Η ομάδα χορού της Ένωσης Κρητών Χαλανδρίου "ο Ψηλορείτης" με χοροδιδασκάλους τους Μακρίνα Τσιωτάκη και Παναγιώτη Αναγνωστάκη, παρουσιάζουν τους παρακάτω Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς: Συρτός, Μαλεβιζιώτης, Πεντοζάλης, Λαζώτης, Ανωγειανός Πηδηχτός.
Οι μουσικοί που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση είναι: Μπάμπτης Τερζάκης (λύρα-τραγούδι), Γιάννης Πετσάκης (λαούτο), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο).
8:30 - 9:00 μ.μ.

Ο Σύλλογος Κρητών Περιστερίου παρουσιάζει χορευτικό πρόγραμμα με 15 χορευτές, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Παναγιώτη Φραγκάκη και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Τις εκδηλώσεις γαστρονομίας, θα προλογίσουν και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού, ο κ. Νίκος Σκουλάς, τέως Υπουργός Τουρισμού και ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Νίκος Κατσαρός.

Εκδήλωση διασύνδεσης των επιχειρήσεων - Β2Β

Στα πλαίσια της έκθεσης, οι διοργανωτές σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas, διοργανώνουν εκδήλωση δικτύωσης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, να διεξάγουν προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν οι αποκλειστικά οι εκθέτες και οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό ή αγοραστές οι οποίοι θα λάβουν ειδική πρόσκληση.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1103 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo