Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 07 Μαϊος 2021

Θεσσαλονίκη: Ο πρώτος αντιμικροβιακός θάλαμος ανελκυστήρα στην Ελλάδα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην κατασκευή θαλάμου ανελκυστήρα με φύλλα από κράμα χαλκού, ο οποίος πιστοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ) ως ο πρώτος αντιμικροβιακός στην Ελλάδα, προχώρησε η KLEEMANN, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΙΑΧ, οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο θάλαμος απέκτησε αντιμικροβιακή κάλυψη, σε ποσοστό άνω του 90%» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία υπενθυμίζει πως το κράμα χαλκού είναι πιστοποιημένο ως αντιμικροβιακό από τον αμερικανικό οργανισμό Environmental Protection Agency (EPA).

Παράλληλα, ο χαλκός αποτελεί ένα «πράσινο» υλικό: σύμφωνα με το International Copper Study Group (ICSG), το 41,5% του χαλκού που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη προέρχεται από ανακύκλωση, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο ενέργεια και περιορίζοντας τις εκπομπές CO2.

Η KLEEMANN έχει ήδη καταθέσει αίτηση για εθνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) για τον αντιμικροβιακό ανελκυστήρα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 66 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin