Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 07 Μαϊος 2021

Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν, πότε και με ποιους όρους (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για επιστροφή σε επαναλειτουργία δραστηριοτήτων, με σταδιακή προσοχή έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη τη πανδημίας, που έγινε την Παρασκευή 7/5/2021.
Όπως ανέφερε από τις 8/5 λειτουργούν οι οργανωμένες πλαζ, επίσης αλλάζει το ποσοστό στο εμπόριο σε 50 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο.

Στις 10/5 ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια με βεβαίωση self test που θα προσκομίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Την ίδια ημερομηνία ανοίγουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με εξεταστικές διαδικασίες.

Στις 10/5 επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια καθώς και κάποιες λειτουργίες των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων.

Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Στις 14/5 ανοίγουν τα Μουσεία με υγειονομικά πρωτόκολλα, στις 17/5 τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%, στις 28/5 τα ζωντανά θεάματα – ακροάματα, με πληρότητα 50% και συγκεκριμένη ταξιθέτηση.

Στις 17/5 επαναλειτουργούν τα ωδεία.

Στις 17/5 επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο ιός παραμένει ύπουλος τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, για να συμπληρώσει ότι βήμα – βήμα θα αφήνουμε πίσω αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει.

Το εμβόλιο μας περνάει σε μία νέα φάση, είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και μας επιτρέπει να αναλύουμε με διαφορετικό τρόπο, από ότι στην προεμβολιαστική περίοδο, τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

 

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 72 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin