Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
Ειδήσεις 22 Ιουνίου 2021

Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 23/6

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέα κινητοποίηση ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη 23/06/2021 με πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση και στάση εργασίας 7πμ.-12 το μεσημέρι και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) 9πμ.από όπου θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Αναφέροντας ότι 27 υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ακόμη δεν χαρακτηρίστηκε ο θάνατός τους ως εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση.

Η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα παραπέμπεται στις καλένδες. Παρότι η αρμόδια Επιτροπή που συστήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τελείωσε το έργο της, εισηγήθηκε την ένταξή μας, ο αρμόδιος Υπουργός είπε ότι η νόσος του κορoνοϊού είναι προσωρινή. Παραλείποντας να μας πει ότι λοιμώδη νοσήματα υπήρξαν και θα υπάρχουν και μετά τον κορoνοϊό στα Νοσοκομεία. Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι του ίδιου επαγγέλματος να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο (οι προερχόμενη από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με όσους προέρχονται από το Δημόσιο)».

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 85 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin