Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
Ειδήσεις 27 Ιουλίου 2021

Κ. Μίχαλος στο Πρώτο: Χρυσή τομή, η αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό (audio)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Χρυσή τομή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, την απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, ενώ ζήτησε μείωση φόρων κα ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη.

Ο κος Μίχαλος ανέφερε ότι σε συνθήκες πανδημίας που έφεραν σε δίνη την παγκόσμια οικονομία, η απόφαση του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού δίνει μια ανάσα στους εργαζόμενους. Ωστόσο, ζήτησε η αύξηση αυτή να συνοδευτεί από μειώσεις των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και μειώσεις των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των μεταφορικών αλλά και των πρώτων υλών κατά την περίοδο της πανδημίας, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που ένα μεγάλο κομμάτι του κύκλου εργασιών αφορά σε εισαγωγές.

Επίσης, ζήτησε στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους αλλά και περαιτέρω ενίσχυση τόσο από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και από άλλα κοινοτικά κονδύλια.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 49 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin