Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 11 Ιουνίου 2021

Self test: Οι φαρμακοποιοί ζητούν εξασφαλίσεις για να συνεχίσουν τη διανομή τους (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοιχτό παράθυρο για τη συνέχιση της διανομής των self test από τα φαρμακεία άφησε στην ΕΡΤ ο Θάνος Κουτσούκης, Ειδικός Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Ζούμε έναν πόλεμο. Η Κυβέρνηση απευθύνθηκε στους φαρμακοποιούς για ένα πρόγραμμα διανομής των self test) τρίμηνης διάρκειας. Tώρα θα γίνουν κάποιες συζητήσεις για να δούμε αν μπορούμε να ανταποκριθούμε», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Ειδικός Γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί ως αντάλλαγμα

«Από την αρχή οι φαρμακοποιοί κάναμε πολύ μεγάλο για να αποδομήσουμε την κακή πληροφόρηση. Δώσαμε αγώνα για την προαγωγή των εμβολιασμών. Θέλουμε από την Πολιτεία ότι αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια. Ότι υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης και ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών που είναι ένας σημαντικός θεσμικός συνεργάτης στη πρωτοβάθμια φροντίδα, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνει θεσμικός συνεργάτης. Δεν ζητάμε κάτι περίεργο. Έληξε το πρόγραμμα. Δεν πρέπει να μιλήσουμε με την Κυβέρνηση για τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. H κυβέρνηση να κάνει τους φαρμακοποιούς να νιώσουν ασφαλείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκης.

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που καθιστούν αδύνατη την επιβίωση των φαρμακείων. Ήρθε μια κυβέρνηση που είπε “σας βλέπω σοβαρά. Θέλω να παραμείνετε στο παιχνίδι”. Προφανώς τα χρόνια των μνημονίων δεν μας έβλεπε έτσι. Υπάρχει άλωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την είσοδο των ιδιωτών, το ωράριο λειτουργίας», τόνισε ο κ. Κουτσούκης καλώντας εμμέσως την Κυβέρνηση να βρει λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 39 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin