Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 11 Ιουνίου 2021

Πώς θα εξασφαλίσουν τα self test οι μαθητές σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη – Τι λύσεις συζητά το υπουργείο Παιδείας (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για το θέμα της διάθεσης των self test στα σχολεία και στους μαθητές που θα ξεκινήσουν να δίνουν από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

«Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόβλημα, έχουμε έρθει σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ήδη έχουμε ετοιμάσει τα πακέτα. Οι διευθυντές των σχολείων και των εξεταστικών κέντρων  θα τα προμηθεύονται (τα self test) απευθείας από τις φαρμακαποθήκες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Όπως είπε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο κ. Κόπτσης: «Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Αυτή τη στιγμή λέμε το Ο.Κ. και τη Δευτέρα το πρωί θα είναι όλοι έτοιμοι ώστε, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα εξεταστικά κέντρα, να παραλάβουν οι μαθητές τα self test».

Οδηγίες για τα self-test κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σχετικά με τη συμμετοχή στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει, ότι οι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (Self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Το πρώτο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έγινε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο τεστ θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή.

Εδώ θα δείτε τη λίστα με τις διαθέσιμες δημόσιες δομές για διενέργεια επαναληπτικού τεστ από Δευτέρα έως Παρασκευή: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Δείτε το υπόλοιπο πρωτόκολλο εδώ: https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/geniko-lykeio-m/anakoinwseis-gel/48839-31-05-21-odigies-gia-tin-asfali-dieksagogi-ton-panelladikon-eksetaseon-metra-prostasias-kai-self-test-3

 

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 66 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin