Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 09 Ιουνίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Να δοθούν επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού σε αποκλεισμένους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρέμβαση στο θέμα των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού έκανε το Κίνημα Αλλαγής ζητώντας την ένταξη συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο Τομέας Συνταξιούχων του Κινήματος Αλλαγής: «Η μακροχρόνια οικονομική κρίση στη χώρα μας, με τις διαδοχικές μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις, συρρίκνωσαν ισχυρά το εισόδημα των συνταξιούχων οδηγώντας τους στα όρια επιβίωσης, η δε πανδημία που ακολούθησε, ενέτεινε την ανασφάλεια τους με την επιβολή του εγκλεισμού και απομονωτισμού.

Αναζητούν οι συνταξιούχοι την παροχή μιας δυνατότητας απόδρασης, τη στήριξη για ολιγοήμερες διακοπές.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τον πλέον πληττόμενο τομέα της οικονομίας αλλά ταυτόχρονα και καθοριστικό για την ανάπτυξη της χώρας, απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια πολιτείας και κοινωνίας για την ενίσχυσή του.

Ο κοινωνικός εσωτερικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή.

Η περυσινή εμπειρία με τις χιλιάδες αδιάθετες επιταγές δεν αποτελεί επιτυχή κυβερνητική πολιτική».

Τέλος το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως: «Θεωρούμε πως η πλήρης αξιοποίηση των επιταγών που εξαγγέλθηκαν για τον κοινωνικό τουρισμό μπορεί να επιτευχθεί με τη διεύρυνση των δικαιούχων εντάσσοντας σε αυτόν και τους αποκλεισμένους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ, που επί δεκαετίες πλήρωναν για το σκοπό αυτό.

Η ένταξη των συνταξιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού απαντά τόσο στο κοινωνικό αίτημα τους να ανακουφισθούν από τον εγκλεισμό της πανδημίας, μιας και η οικονομική τους ασφυξία τους στερεί τη δυνατότητα ολιγοήμερων διακοπών, όσο και στην αναγκαιότητα της επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης με την στήριξη των 2.500 και πλέον επιχειρήσεων και καταλυμάτων που εμπλέκονται με τον κοινωνικό τουρισμό, ώστε να λειτουργήσουν με καλλίτερους όρους πληρότητας και κατοχυρωμένης υγειονομικής ασφάλειας».

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 32 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin