Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 11 Ιουνίου 2021

Κ. Σακελλαροπούλου: Οι εθελοντές και εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στυλοβάτες της Πολιτείας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για τα 144 χρόνια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως ανέφερε η ΠτΔ: «Συμπληρώνονται φέτος 144 χρόνια δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του αρχαιότερου και μεγαλύτερου εθελοντικού και ανθρωπιστικού οργανισμού στη χώρα μας. Σε όλες τις δύσκολες και οδυνηρές στιγμές της ιστορίας μας, από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και τον εμφύλιο, σε μεγάλες φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες, χιλιάδες εθελόντριες και εθελοντές έχουν απλόχερα προσφέρει ανεκτίμητη ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους τη χρειάστηκαν.

Με τον ίδιο αλτρουισμό και ευαισθησία στέκονται στυλοβάτες της Πολιτείας στις σύγχρονες κρίσεις των καιρών μας, όπως στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ενώ συνδράμουν και στη διαχείριση της πανδημίας, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί σοβαρά από τις επιπτώσεις της και διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία. Ανώνυμοι και αφανείς, γενναιόδωροι και συμπονετικοί, οι ήρωες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αφιερώνονται όμως και στις άλλες μάχες, εκείνες που δίνονται καθημερινά μακριά από τα φώτα της επικαιρότητας.

Στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, στους δρόμους και τους άστεγους, στις φυλακές, στα άσυλα ανιάτων, στα ψυχιατρεία και σε όσους ζουν ανήμποροι στο σπίτι ή στη σκληρή πραγματικότητα της ανέχειας, οι Ερυθροσταυρίτισσες και Ερυθροσταυρίτες αποδεικνύουν ότι η ανθρωπιά είναι η μεγαλύτερη αρετή.

Η δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξυψώνει την έννοια και τη σημασία του εθελοντισμού και προσελκύει άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής κατάστασης σε ευγενείς και ανιδιοτελείς σκοπούς, γεγονός που επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο σύνολο.

Η σημερινή ημέρα γιορτής για όλους εσάς, που υπηρετείτε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ας είναι μια απαραίτητη υπενθύμιση να αναλογιστούμε όλοι και τις δικές μας πράξεις ενσυναίσθησης και προσφοράς για τον διπλανό μας, τον συνάνθρωπο, τον κόσμο.

Εύχομαι ολόθερμα καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο σας».

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 38 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin