Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
Ειδήσεις 09 Ιουνίου 2021

Αθ. Δημόπουλος και Γ. Καββαθάς μιλούν στην ΕΡΤ για τις επιπλέον διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άνοιξε η συζήτηση για επιπλέον διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους και για το θέμα  μίλησαν στην ΕΡΤ οι Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης ΕΚΠΑ και Γιάννης Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

“Ως ιατρός, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δούμε πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε το ποσοστό των συμπολιτών μας που ενώ τους έχει δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν εδώ και αρκετές εβδομάδες, ακόμα το σκέπτονται. Για μένα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί τα άτομα αυτής της ηλικίας όταν νοσήσουν μπορεί να χρειαστούν και νοσηλεία. Δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο στον εαυτό τους, στην οικογένεια τους, στην εργασία τους και βεβαίως επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη ανταπόκριση στις ανάγκες όλων των άλλων ασθενών που δεν πάσχουν από Covid και να απαιτείται συνεχώς διεύρυνση των ηλικιακών ομάδων για να πετύχουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Από την πλευρά το Γ. Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μίλησε για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη θωράκιση της οικονομίας. “Στόχος όλων μας είναι ο εμβολιασμός. Να πείσουμε τους συγγενείς μας και τους φίλους μας να εμβολιαστούν. Η κινητοποίηση όλων είναι στην κατεύθυνση να πειστεί ο πληθυσμός να εμβολιαστεί. Βέβαια, αυτό στην πράξη δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα”, είπε ο κ. Καββαθάς και πρόσθεσε: “Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να αρνηθώ παροχή υπηρεσίας σε πελάτη μου. Από την άλλη πλευρά όλα αυτά εξαρτώνται και από το ποσοστό των εμβολιασμένων. Μας έχει δώσει ήδη η Πολιτεία ευεργετήματα όσοι έχουμε εμβολιαστεί. Δεν χρειάζεται να κάνουμε rapid και self test. Kινούμαστε ελεύθερα με το Πράσινο Πιστοποιητικό. Ένα κίνητρο παραπάνω θα οδηγήσει και κάποιους που έχουν αναστολές να προχωρήσουν σε εμβολιασμό”, τόνισε ο κ. Καββαθάς.

“Ως ιογενής λοίμωξη (η Covid), νομίζω ότι δεν θα μπορέσουμε να την εκριζώσουμε σύντομα. Το καλό σενάριο είναι να αποκτήσει χαρακτηριστικά όπως ο ιός της γρίπης, μια σχετικά ελεγχόμενη κατάσταση όπου όταν είμαστε σε νοσοκομεία ή σε μέσα μαζικής μεταφοράς να φοράμε τη μάσκα πάντα”, δήλωσε ο κ. Δημόπουλος.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 127 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin