Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
Auto 29 Δεκεμβρίου 2016

VW Tiguan: το ασφαλέστερο στην κατηγορία του

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το νέο SUV της VW απέσπασε κορυφαία βαθμολογία στις

δοκιμές του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού οργανισμού...
Το 2016, οι προδιαγραφές των δοκιμών του Euro NCAP έγιναν ακόμα πιο αυστηρές. Φέτος, για πρώτη φορά κατασκευάστηκαν και αποτελούν μέρος των δοκιμών, νέων διαστάσεων κούκλες (‘dummies’) για την προσομοίωση των ανήλικων επιβατών.

Το νέο VW Tiguan πέτυχε μια ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στον τομέα της προστασίας ενηλίκων και παιδιών, χάρη στο στάνταρ σύστημα ISOFIX και τα άγκιστρα παιδικών καθισμάτων τύπου Top Tether, σε συνδυασμό με τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας για τη 2η σειρά των καθισμάτων.

Στον τομέα της προστασίας των πεζών, τα δομικά στοιχεία του VW Tiguan, αξιολογήθηκαν επίσης θετικά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η συμπεριφορά του «ενεργού καπό» το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθά στον περιορισμό των εγκεφαλικών τραυματισμών σε περιπτώσεις σύγκρουσης.

Επιπρόσθετα, βοήθησαν τα συστήματα παρακολούθησης πεζών, καθώς και παρακολούθησης της εμπρόσθιας κυκλοφορίας (Front Assist με City Emergency Braking), τα οποία ελαχιστοποιούν τις σοβαρές επιπτώσεις ενός ατυχήματος, ενώ στην καλύτερη περίπτωση, αποτρέπουν ακόμα και την ίδια τη σύγκρουση.

Θετικά αξιολογήθηκαν και άλλα συστήματα, όπως η λειτουργία υπενθύμισης των ζωνών ασφαλείας για τα πίσω καθίσματα, καθώς και το ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), που βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό του νέου Tiguan.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1010 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo