Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021
Auto 18 Δεκεμβρίου 2020

Renault Clio E-TECH: Δίνει έμφαση στην οικονομία με σύμμαχο την υβριδική τεχνολογία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H Renault ενστερνίζεται και επενδύσει συνεχώς στην ηλεκτροκίνηση αλλά και την ενδιάμεση τεχνολογία, την plug – in υβριδική, εφαρμόζοντας την σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της. Να σημειωθεί, ότι η μείωση των εκπομπών CO2 στα μοντέλα της αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τη Renault εδώ και αρκετά χρόνια. Τελευταίο δείγμα γραφής από την γαλλική φίρμα στην εφαρμογή της υβριδικής τεχνολογίας αποτελεί το νέο , υβριδικό Clio E-TECH το οποίο θα κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με την μειωμένη κατανάλωση όσο και με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με τις επιδόσεις που ανάγουν το μικρό γαλλικό σε ένα αυτοκίνητο πολλαπλών χρήσεων.

Ουσιαστικά, το  σύστημα e-Tech είναι μια υβριδική τεχνολογία που προάγει τη χρήση του ηλεκτρικού κινητήρα σε σχέση με τον θερμικό. Ειδικότερα, η νέα, υβριδική εκδοχή, που ήδη προσφέρεται από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα πατάει στην τεχνολογία E-TECH Hybrid η οποία συνδυάζεται από  δύο ηλεκτροκινητήρες και έναν κινητήρα βενζίνης 1.6 λτ. Το νέο μοντέλο διαθέτει αυτόματο κιβώτιο, που συμπληρώνει την τεχνολογική του υπεροχή. Επίσης, το τεχνολογικό μενού E-TECH Plug-in Hybrid, φέρει και μια μπαταρία με χωρητικότητα 1,2 kWh, ώστε να εξασφαλίζει μέγιστη χρήση της ηλεκτροκίνησης, σε καθημερινή βάση. Η υβριδική τεχνολογία της Renault επιτυγχάνει έως και 80% ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη και έως 40% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με ένα συμβατικό κινητήρα βενζίνης.

Σε επιδόσεις, το νέο 1.600αρη μοτέρ αποδίδει 91 ίππους με ροπή 114 Nm ενώ, οι οι δύο ηλεκτροκινητήρες έχουν ισχύ 36 ίππων και 205 Nm ροπής . Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 140 ίππους. Σε επιδόσεις, το γαλλικό μοντέλο καταφέρνει να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Η μικτή του κατανάλωση είναι στα 4,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 96 γρ./χλμ.

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι και το εσωτερικό του, με το επίπεδο εξοπλισμού να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έτσι, η έκδοση Expression Plus φέρει μεταξύ άλλων, συστήματα αυτόνομης πέδησης, το σύστημα διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης πινακίδων. Ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται για όλες τις λειτουργίες, εφαρμογές κ.α. από το σύστημα πολυμέσων που προβάλλεται σεμια  οθόνη 7 ιντσών. Όσον αφορά την τιμή του, η εφαλτήρια έκδοση, η Expression Plus κοστίζει 24.990 ευρώ, ακολουθεί η Dynamic από 26.730 ευρώ και τέλος η R.S. Line με τιμή 27.690 ευρώ.

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 380 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin