Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
Όλα Για Την Υγεία 30 Μαρτίου 2021

Πολίτες του Εχεδώρου επιστρέφουν τα σκουπίδια στον αποστολέα τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον πολύπαθο Εχέδωρο του δήμου Δέλτα οι πολίτες έχουν αναλάβει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Η εθελοντική ομάδα  «Εχεδώρου φύσις» εντοπίζει τους ασυνείδητους που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε χωματερή και τους επιστρέφουν τα δικά τους σκουπίδια. Όπως εξήγησε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο εθελοντής- μέλος της ομάδας Γιάννης Καρακούσης, οι δημότες του δήμου Δέλτα έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία του Καλοχωρίου, της Σίνδου και των Διαβατών αποφάσισαν να εντοπίζουν τους ασυνείδητους που επιλέγουν τις συγκεκριμένες περιοχές για να τις μετατρέψουν σε σκουπιδότοπους και τους στέλνουν πίσω όσα πέταξαν.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακούση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι αποτελεσματική γιατί κυρίως οι μεγάλες εταιρίες από τις οποίες πωλήθηκαν τα προϊόντα που απορρίφθηκαν εκεί, συνεργάζονται με την «Εχεδώρου φύσις» δίνοντάς της τα στοιχεία των αγοραστών τους που στη συνέχεια βρήκαν αυτό τον τρόπο να απαλλαγούν από τα άχρηστα πλέον αντικείμενα.

Πάντως αυτό που έχει σημασία για τους εθελοντές του Εχεδώρου είναι να υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες πολιτών σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να μην αναζητούν κάποιοι άλλο τόπο εναπόθεσης των απορριμμάτων τους επειδή ο Εχέδωρος φυλάσσεται από τους κατοίκους του. Ίσως έτσι συνειδητοποιήσουν οι περισσότεροι ότι ο φαινομενικά εύκολος αυτός τρόπος απόρριψης σκουπιδιών είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός για το περιβάλλον.

 

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 123 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin