Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
Όλα Για Την Υγεία 23 Φεβρουαρίου 2021

Καινοτομία στην αφύγρανση τριφυλλιού- Η μέθοδος της μηδικής και η αξιοποίηση του ζεστού νερού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αξιοποιώντας το ζεστό νερό η εταιρεία Μηδική Σερρών παράγει αφυδατωμένο τριφύλλι σε δέματα 550 κιλών.

Η πρωτοποριακή μονάδα, έχει εξοπλιστεί με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που της επιτρέπει να λειτουργεί, χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα, παρά μόνο για λόγους υψηλής εποπτείας.

Κομβικό ρόλο στη γραμμή παραγωγής διαδραματίζει η πρέσα που έχει αποκτηθεί από την επιχείρηση, καθώς λειτουργεί με διπλή δράση και πίεση, με αποτέλεσμα να μπορεί να βγάζει δέματα υψηλής συμπίεσης.

Η συλλογή της μηδικής από τους αγρούς γίνεται με ειδικά βαγόνια ενσίρωσης. Κατόπιν οδηγούνται στο εργοστάσιο όπου σε μικρό χρονικό διάστημα ξεκινά η διαδικασία της επεξεργασίας, ώστε να εξασφαλίζεται ότι το προϊόν θα διατηρεί όλα του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Για την εξασφάλιση της πρώτης ύλης η Μηδική Σερρών θα αναπτύξει συνεργασίες συμβολαιακού τύπου με τοπικούς παραγωγούς μηδικής, ενώ το τελικό προϊόν θα πωλείται τόσο εντός, όσο και εκτός ελληνικών συνόρων. Η λειτουργία της νέας παραγωγικής μονάδας αφύγρανσης μηδικής των Σερρών αναμένεται να δημιουργήσει 20 μόνιμες θέσεις εργασίας και 40 εποχικές.

Για την συγκεκριμένη καλλιέργεια μίλησε στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σερρών Νίκος Ρόιδος. Αναφερόμενος στο μέλλον της ελληνικής γεωργίας σχολίασε πως η λύση θα έρθει εάν υπάρξει ριζική αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στην κατεύθυνση κηπευτικά και φρούτα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 62 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin