Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019
Όλα Για Την Υγεία 06 Δεκεμβρίου 2018

Η αρθροσκόπηση στροφικού πετάλου βοηθά τους πάσχοντες να έχουν καλύτερο ύπνο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το κατά πόσον μία επέμβαση στο στροφικό πέταλο προσφέρει στον ασθενή έναν ήσυχο και ανενόχλητο ύπνο

, εξέτασαν οι επιστήμονες (Horneff JG 3rd, Tjoumakaris F, Wowkanech C, Pepe M, Tucker B., Austin L) στο Τμήμα Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Στην αρχική τους έρευνα είχαν διαπιστώσει ότι ο ύπνος των ασθενών που είχαν υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στροφικού πετάλου είχε βελτιωθεί σημαντικά 3 μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αυτή η βελτίωση διατηρήθηκε και στους 6 μήνες.

Αργότερα, θέλησαν να ερευνήσουν εάν τα ευεργετικά αποτελέσματα της επέμβασης υφίστανται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, τουλάχιστον 24 μήνες μετά ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε αρθροσκόπηση και προσπάθησαν να συγκεντρώσουν τα αναγκαία στοιχεία για να διαπιστώσουν εάν η βελτίωση των διαταραχών ύπνου παρέμενε.

Δεύτερος στόχος της μελέτης ήταν να ελέγξουν εάν η συνεχιζόμενη χρήση ναρκωτικών αναλγητικών φαρμάκων έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου.

Τα αποτελέσματα των ασθενών βαθμολογήθηκαν χρησιμοποιώντας διάφορους δείκτες αξιολόγησης και οι νεοαποκτηθείσες βαθμολογίες συγκρίθηκαν με τις προεγχειρητικές και αυτές που είχαν αποκτηθεί 6 μήνες μετά από την επέμβαση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ατόμων που βίωναν διαταραχές ύπνου προτού υποβληθούν σε αρθροσκόπηση παρουσίασε βελτίωση σε μια περίοδο δύο ετών. Ωστόσο, εκείνοι που χρησιμοποιούσαν ναρκωτικά φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου εξακολουθούσαν να εμφανίζουν διαταραχές του ύπνου, παρά το γεγονός ότι είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση.

Συμπερασματικά, η επέμβαση (που γίνεται είτε αρθροσκοπικά είτε με ανοιχτή χειρουργική επέμβαση) κρίνεται ότι είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση όλων των συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του νυχτερινού πόνου.

Όπως διευκρινίζει ο Δρ. Γεώργιος Μάζης, διευθυντής Ορθοπαιδικός, χειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Barking, Havering and Redbridge του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος Χειρουργικής Άνω Άκρου και Άκρας Χειρός της Osteon, η αρθροσκοπική είναι μια ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση η οποία εξασφαλίζει λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, ταχύτερη αποκατάσταση και καλύτερο διεγχειρητικό έλεγχο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 156 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo