Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
Όλα Για Την Υγεία 07 Αυγούστου 2018

Γ. Γ. Δημ. Υγείας: Οι πολίτες να λάβουν μέτρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για πρώιμη φετινή εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα,

με περιστατικά από τα τέλη Μαΐου, κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, που αποδίδει το γεγονός στις τρέχουσες κλιματολογικές συνθήκες, με τις απροσδόκητα αυξημένες θερμοκρασίες του περιβάλλοντος κατά τους εαρινούς μήνες και τις αυξημένες βροχοπτώσεις στην αρχή του καλοκαιριού.

Όπως ενημερώνει, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στους ανθρώπους κυρίως με το τσίμπημα κουνουπιών που έχουν μολυνθεί από μολυσμένα άγρια μεταναστευτικά πτηνά. Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται δεν εκδηλώνουν καθόλου συμπτώματα, ένα μικρό ποσοστό εμφανίζει ήπια αυτοπεριοριζόμενη ιογενή νόσο κι ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, περίπου 1%, νοσεί σοβαρά με εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας υγείας δηλώνει ότι έχει οργανώνει και συγκαλεί κατ' επανάληψη -φέτος και τα προηγούμενα χρόνια- συναντήσεις εργασίας, τόσο με τις αρμόδιες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης των Περιφερειών και τις αρχές δημόσιας υγείας, όσο και με άλλους αρμόδιους εθνικούς φορείς, με στόχο αφενός τον συντονισμό και την οργάνωση των δράσεων, αφετέρου την ευαισθητοποίηση των περιφερειακών αρχών για την αποτελεσματική υλοποίηση των έργων.

Παράλληλα, καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 455 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo