Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
                             Διαφημιστείτε εδώ. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας
Όλα Για Την Υγεία 29 Ιουνίου 2020

Ερευνούν τη δράση φαρμάκου για την οστεοπόρωση κατά του κορονοϊού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

eurokinissi κορονοϊός εμβόλιο

Οι ερευνητές που υποστηρίζονται από την ΕΕ ζητούν κλινικές δοκιμές για να μελετήσουν το φάρμακο οστεοπόρωσης «Raloxifene» μετά από εικονικές και εργαστηριακές δοκιμές που υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να είναι δραστική κατά του ιού Covid-19.

Η ερευνητική κοινοπραξία, γνωστή ως Exscalate4CoV, χρησιμοποίησε υπερυπολογιστές για να εξετάσει ουσιαστικά περισσότερα από 400.000 μόρια για πιθανή αποτελεσματικότητα έναντι του κορονοϊού.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν εργαστηριακές και βιολογικές δοκιμές για να δουν 7.000 δείγματα που φαίνονται πολλά υποσχόμενα. Από τα 40 μόρια που έδειξαν δραστηριότητα κατά του ιού, το «Raloxifene» φαίνεται να είναι το «πιο υποσχόμενο», σύμφωνα με δελτίο τύπου της Επιτροπής.

#coronavirus Fase 3: brevettato farmaco anti-Covid per i casi moderati
Consorzio a guida Dompè supportato da Ue.#Raloxifenehttps://t.co/eCmpT9otyd

— med observer (@medlookout) June 18, 2020


Κλινικές δοκιμές

Απαιτούνται ακόμη κλινικές δοκιμές για να δείξει εάν θα λειτουργούσε πραγματικά σε μολυσμένους ασθενείς. Η ραλοξιφαίνη έχει, ωστόσο, τη δυνατότητα να αποτρέψει την πρόοδο της νόσου σε ασυμπτωματικές και ήπιες περιπτώσεις, σταματώντας την αναπαραγωγή του ιού στα κύτταρα, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η κοινοπραξία Exscalate4CoV βρίσεκται σε συνομιλίες με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τις αρμόδιες ιταλικές αρχές σχετικά με κλινικές δοκιμές, οι οποίες θα μπορούσαν να αρχίσουν αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε εκπρόσωπος της Dompe farmaceutici, η οποία ηγείται της κοινοπραξίας.

EU-backed researchers are requesting clinical trials to study the osteoporosis drug Raloxifene after virtual and laboratory tests suggest it could be active against the COVID-19 virushttps://t.co/Durdy3xVig

— POLITICO (@politico) June 18, 2020


Πηγές: naftemporiki.gr, Politico

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 38 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin