Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
Όλα Για Την Υγεία 13 Ιανουαρίου 2021

Έρευνα: Η μαστίχα Χίου έχει αντιική δράση έναντι του ιού της γρίπης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έρευνα: Η μαστίχα Χίου έχει αντιική δράση έναντι του ιού της γρίπης

Τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί η μαστίχα ως φάρμακο με θεραπευτική δράση ενάντια και στον ιό της γρίπης (ΙΑV) αλλά και σε άλλους σοβαρότερους ιούς αναδεικνύει μελέτη, που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου, στο microbiologyresearch.org.
Η μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Δημοκρατίας της Κορέας και στην οποία συμμετείχαν ένα Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και  πέντε της Ν. Κορέας, αποδεικνύει, ότι η μαστίχα εμποδίζει το αρχικό στάδιο της αντιγραφής του ιού, το οποίο με τη σειρά του, μειώνει την αναπαραγωγή του.

Σύμφωνα με την έρευνα η μαστίχα Χίου μειώνει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα και αυξάνει σημαντικά την επιβίωση σε ποντίκια μολυσμένα με IAV!

«Η μαστίχα αποτελεί πλέον όπλο στα χέρια των επιστημόνων.
Η Χίος το έχει στα χέρια της, μήπως να σκεφτούμε όλοι σοβαρά να εντάξουμε τη χρήση της στην καθημερινότητά μας;», αναρωτιέται στη σχετική ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ηλίας Σμυρνιούδης, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

 

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 56 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin