Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
Τουρισμός 04 Μαΐου 2018

«Χαμόγελα» στην Ιθάκη από τις πρώτες αφίξεις τουριστών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κάνει φέτος το νησί του Οδυσσέα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας, επισημαίνοντας πως η Ιθάκη από αρχές Απριλίου υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες της.

Ιδιαίτερα ενισχυτικός παράγοντας προς την κατεύθυνση της αύξησης της επισκεψιμότητας στο νησί απoτελεί η επίλυση του ζητήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης με την Πάτρα, την Κυλλήνη αλλά και το λιμάνι του Αστακού. Περισσότερα δρομολόγια, περισσότερες ελεύσεις επισκεπτών, αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση των ντόπιων κατοίκων που το χειμώνα ανέρχονται σε 3.000 περίπου, θα είναι το αποτέλεσμα αυτού της προσπάθειας σημειώνει ο δήμαρχος.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο «μέτωπο» του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς τα πρώτα σκάφη στα λιμάνια του νησιού έκαναν την εμφάνιση τους από τον Απρίλιο με την εικόνα αυτή να συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δήμαρχο. Η Ιθάκη πλέον αναγνωρίζεται σε έναν ποιοτικό προορισμό που προσελκύει επισκέπτες ιδιαίτερης οικονομικής στάθμης. Φέτος θα είναι ένα από τα πολύ καλά καλοκαίρια για την Ιθάκη με τον δήμο να «τρέχει» και έργα εκσυγχρονισμού του λιμανιού στο Βαθύ αλλά και μελέτες για το οδικό δίκτυο του νησιού, όπως τόνισε ο κ. Στανίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 238 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo