Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Τεχνολογία 06 Φεβρουαρίου 2019

Συνεργασία Boeing-Aerion για το πρώτο υπερηχητικό business τζετ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεργασία με την Aerion, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των πολιτικών

υπερηχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς, ανακοίνωσε η Boeing την Τρίτη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Boeing «προέβη σε σημαντική επένδυση» στην Aerion για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας και του σχεδιασμού αεροσκαφών και του «ξεκλειδώματος» των υπερηχητικών αεροπορικών ταξιδιών για νέες αγορές. Δεν ανακοινώθηκαν, πάντως, άλλες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η Boeing θα συνδράμει στον μηχανολογικό και τον κατασκευαστικό τομέα, όπως και στον κλάδο των πτητικών δοκιμών. Το AS2 της Aerion προορίζεται να πιάνει ταχύτητες μέχρι και 1,4 Μαχ (1,4 φορές η ταχύτητα του ήχου). Όπως υπογραμμίζει η Boeing, το αεροσκάφος αυτό είναι σχεδιασμένο να μπορεί να πετάει 70% ταχύτερα από τα σημερινά business τζετ αεροσκάφη, εξοικονομώντας περίπου τρεις ώρες σε μια υπερατλαντική πτήση και τηρώντας παράλληλα τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους αναμένεται το 2023.

Η Aerion ιδρύθηκε το 2003, με σκοπό την ανάπτυξη νέων, πιο αποδοτικών τεχνολογιών για υπερηχητικά αεροσκάφη. Το 2014 είχε παρουσιάσει το AS2 - ικανό να μεταφέρει 12 επιβάτες -, αποκαλύπτοντας τον κινητήρα GE Affinity για το αεροσκάφος το 2018.

Σημειώνεται πως μέχρι πρόσφατα η Aerion συνεργαζόταν με τη Lockheed Martin, η οποία παρείχε επίσης τεχνική υποστήριξη. Ωστόσο, όπως αναφέρει το New Atlas, η συνεργασία αυτή έλαβε τέλος, για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί.

«Η Boeing ηγείται μιας επανάστασης στην κινητικότητα που θα διασυνδέει αποτελεσματικά και με ασφάλεια τον κόσμο ταχύτερα από ό,τι ποτέ άλλοτε» είπε ο Στιβ Νόρντλουντ, αντιπρόεδρος και general manager της Boeing Next, κάνοντας λόγο για μια «στρατηγική και πειθαρχημένη» επένδυση, με σκοπό την περαιτέρω «ωρίμανση» της υπερηχητικής τεχνολογίας.

«Μαζί με τη Boeing, δημιουργούμε ένα ταχύτερο, πιο διασυνδεδεμένο μέλλον, με τεράστιες δυνατότητες για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και των δυνατοτήτων της ανθρωπότητας» είπε ο Τομ Βάις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aerion.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1274 φορές

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin

Δες