Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
Τεχνολογία 15 Ιανουαρίου 2022

Νορβηγία: Ο ροζ ρωσικός σολομός υπερτροφή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νορβηγοί επιστήμονες και ειδικοί στη γαστρονομία παραδέχτηκαν ότι έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους για τον «εκρηκτικό» ρωσικό ροζ σολομό και τον χαρακτήρισαν υπερτροφή η οποία θα μπορούσε να αποφέρει μεγάλα κέρδη στη χώρα. Αυτό ανέφερε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού NRK.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την ποιότητα του ροζ σολομού στα νερά της Νορβηγίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μπορεί να αποτελέσει πηγή εισοδήματος για τον τοπικό πληθυσμό.

“Ο ροζ σολομός είναι ένα εξαιρετικό ψάρι, μπορείτε να το αποκαλέσετε ως υπερτροφή. Μοιάζει περισσότερο με σολομό, σαλβελίνο και πέστροφα παρά με σολομό υδατοκαλλιέργειας”, εξήγησε ο ερευνητής Τουρμπιόρν από το ερευνητικό ινστιτούτο τροφίμων Nofima.

Τα τελευταία χρόνια, ο ροζ σολομός, γνωστός και ως σολομός του Ειρηνικού ή της Ρωσίας, βρίσκεται όλο και περισσότερο στα ανοιχτά των νορβηγικών ακτών και αναπαράγεται σε τοπικούς ποταμούς. Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Βασιλείου κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού του ψαριού: το ενέταξε στη μαύρη λίστα, αναγνωρίστηκε ως ανεπιθύμητο και άρχισε να πιάνεται πριν από την αναπαραγωγή προκειμένου να αποτραπεί η αναπαραγωγή. Ωστόσο, ερευνητές καθώς και σεφ έχουν διαφορετική άποψη.

Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 54 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin