Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Τεχνολογία 20 Ιουνίου 2019

Μόσχα: Ρώσος ο πρώτος άνθρωπος που θα γεννηθεί στο διάστημα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη Γη κάνουν ουρές, στο Διάστημα τους ψάχνουν με το... τουφέκι.Oι Ρώσοι κοσμοναύτες δεν βλέπουν

με καλό μάτι την ιδέα να συλλέξουν το σπέρμα τους για εργαστηριακή μελέτη, όπως υποστηρίζει η καθηγήτρια Ιρίνα Ογκνέβα, επικεφαλής του εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Βιοφυσικής Κυττάρων στη Μόσχα.

«Μας εμφανίζονται συνεχώς διλήμματα ηθικού και ψυχολογικού χαρακτήρα και δεν μπορούμε να βρούμε εθελοντές κοσμοναύτες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Ρωσίδα επιστήμονα, «όταν τους κάνουμε την πρόταση να μας δώσουν σπέρμα αρχικά χαμογελούν και στη συνέχεια απορρίπτουν την ιδέα. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τη σπερματογένεση σε κοσμοναύτες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από διαστημική πτήση.

Η καθηγήτρια Ογκνέβα αναφέρθηκε επίσης στα φιλόδοξα σχέδια της Ρωσίας να γίνει σύλληψη, μεταφορά και γέννηση ενός παιδιού στο Διάστημα.

«Γνωρίζουμε το γεγονός ότι είμαστε πάντα πρώτοι στο διάστημα και ότι σε πολλές περιοχές παραμένουμε ηγέτες, θα ήταν ωραίο αν ο πρώτος άνθρωπος

Η δρ Ιρίνα Ογκνέβα δεν ξεκαθάρισε εάν αναμένει το πρώτο παιδί που θα γεννηθεί στο διάστημα, να συλληφεί κιόλας εκεί. «Πρέπει να ενδιαφερθούμε και τον άνθρωπο αυτόν, όχι μόνο για τον πατριωτικό μας λαϊκισμό, ως τον ακρογωνιαίο λίθο» είπε, διευκρινίζοντας πως «το σημαντικότερο δεν είναι το γεγονός της γέννησης ενός ανθρώπου στο διάστημα, αλλά το μωρό αυτό να γεννηθεί υγιές».

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς θα θέσουμε όρια, αλλά μπορεί να τεθεί ως στόχος, καθώς η γέννηση οποιουδήποτε θηλαστικού στο διάστημα είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί».

«Από την ηθική πλευρά του ζητήματος όμως, πρόκειται για ένα πείραμα και είναι ένα πείραμα με ανθρώπινα έμβρυα», πρόσθεσε.

Η Ρωσία πάντως ήδη στο παρελθόν έχει υποστηρίξει πως το πρώτο «μωρό του διαστήματος» είναι Ρώσος πολίτης, μιλώνας για την «Ελένα», το παιδί των κοσμοναυτών Αντριάν Νικολάγιεφ και της Βαλεντίνα Τερέσκοβα, της πρώτης γυναίκας που πήγε στο διάστημα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 337 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo