Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022
Τεχνολογία 14 Ιανουαρίου 2022

Facebook: Αντιμέτωπο με αγωγή – μαμούθ 2.3 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μια μαζική αγωγή ύψους 2.3 δισ. λιρών στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη η Meta, θυγατρική εταιρεία του Facebook, έπειτα από κατηγορίες για κατάχρηση της δημοφιλίας της, τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων, καθώς και τη διαρροή τους σε τρίτους.

Η αρμόδια βρετανική Αρχή ασχολείται με μια υπόθεση που εμπλέκει 44 εκατομμύρια χρηστών που είχαν λογαριασμό στο Facebook στη χώρα, την τετραετία από το 2015 έως και το 2019.

Στο κατηγορητήρια αναφέρεται πως το Facebook κατάφερε να έχει κέρδη δισεκατομμύρια δολάρια επιβάλλοντας καταχρηστικούς όρους στους χρήστες, ζητώντας στις περισσότερες των περιπτώσεων να δώσουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα.

«Δεν νομίζω πως οι χρήστες έχουν ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει αφού αποδεχτούν τους όρους χρήσης του Facebook και δεν αντιλαμβάνονται το πόσο άδικο είναι αυτό το… deal με την πλατφόρμα», σημειώνει η Λίζα Γκόρμσεν, σύμβουλος της αρμόδιας βρετανικής Αρχής.

Η ομαδική αγωγή αυτή θεωρείται ως η πρώτη τέτοιου ύψους για την Meta στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να συμμετέχουν στην υπόθεση.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι ίδιοι θα μπορούν να αποζημιωθούν μαζικά αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της πλευράς που κάνει την αγωγή, εκτός της περίπτωσης που θα επιλέξουν να βγουν εκτός της εν λόγω διαδικασίας.

Σημειώνεται δε, ότι την υπόθεση στηρίζει οικονομικά ένας κολοσσός στο χώρο των χρηματοδοτήσεων, με το όνομα Innsworth.

Πηγή: CNN.com

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 57 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin