Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

«Τα Ευαίσθητα» - Νέο τραγούδι της Μαρίας Βούλγαρη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Η Μαρία Βούλγαρη μελοποίησε την ποίηση της Βασιλικής Μελισσουργού και το αποτέλεσμα

αυτής της δημιουργικής συνεργασίας είναι «Τα Ευαίσθητα», το πρώτο κοινό τους τραγούδι που έχει ήδη καταφέρει να συγκινήσει. Η Βασιλική Μελισσουργού με καταγωγή από τη Νάξο είναι ποιήτρια-στιχουργός με τρεις ποιητικές συλλογές στο ενεργητικό της, ενώ η Μαρία Βούλγαρη είναι νέα τραγουδοποιός, η οποία δημιουργεί νέα ηχοχρώματα με τη μουσική της. Κατάγεται από την Κέρκυρα και έχει επιρροές από το παγκόσμιο στερέωμα καθότι έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Η Μαρία και η Βασιλική γνωρίστηκαν μέσω μιας κοινής τους φίλης και ποιήτριας, με αφορμή την παρουσίαση που έκανε η Βασιλική για την τελευταία της ποιητική συλλογή Δίχως φωτιά, δίχως γυναίκα, δίχως θάλασσα. Πυρ, γυνή και θάλασσα. Όπως εκμυστηρεύεται η στιχουργός και ποιήτρια «δέσαμε κατευθείαν τόσο σαν ψυχές όσο και σαν καλλιτέχνες. Είμαστε και οι δυο στα πρώτα καλλιτεχνικά μας βήματα. Για το λόγο αυτό, στηρίζουμε σθεναρά η μία την άλλη. Πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες με αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο».

Τα ευαίσθητα, καθώς και άλλα 4 προσωπικά τραγούδια της Μαρίας Βούλγαρη, παρότι δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στις μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες, κυκλοφορούν σε ένα CD αυτοέκδοσης μαζί με την τελευταία ποιητική συλλογή της Βασιλικής Μελισσουργού, «ΔΙΧΩΣ ΦΩΤΙΑ, ΔΙΧΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΙΧΩΣ ΘΑΛΑΣΣΑ. Πυρ, γυνή και θάλασσα».

 

https://www.youtube.com/watch?v=XUz5xzz-0Ho

 

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 857 φορές
Τελευταία τροποποίηση στις 07 Μαρτίου 2018
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo