Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Πέθανε ο ηθοποιός και ζεν πρεμιέ Ερρίκος Μπριόλας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ της παλιάς Αθήνας και ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς

του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ερρίκος Μπριόλας έφυγε το πρωί της Τετάρτης από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος.

Η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό κόσμο, όπου ο Μπριόλας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο λόγω του ταλέντου του όσο και του υποδειγματικού χαρακτήρα του. «Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας πρίγκιπας. Στις παραγωγές που είχαμε συνεργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή θυμάμαι πόσο αγαπούσε τους νέους συνεργάτες, στήριζε τα νέα παιδιά. Ας είναι ευλογημένη η τρυφερή ψυχή του» δήλωσε στο News 24/7 ο χορογράφος Πέτρος Γάλλιας.

Ο Ερρίκος Μπριόλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Η οικογένειά του ήταν αυτοκινητιστές και ο Ερρίκος ακολούθησε το επάγγελμα και έγινε οδηγός ταξί, μέχρι που η δεύτερη σύζυγός του (πελάτισσά του στο ταξί) τον παρότρυνε να γίνει ηθοποιός.

Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες ρόλους «ζεν πρεμιέ» και λόγω της εμφάνισης και του ταλέντου του έγινε πολύ δημοφιλής, ιδίως μεταξύ των νεαρών κοριτσιών. Αργότερα εμφανίστηκε και στο θέατρο όπου είχε διαρκή παρουσία μέχρι και τα τελευταία χρόνια.

 

Φιλμογραφία

Ένοχος (1989)
Ένας πιλότος για πέταμα (1987)
Ο στόχος (1983)
Κολασμένη φύση (1972)
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Μια γυναίκα φεύγει (1971)
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971)
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)
Σταυραετοί στα μετέωρα (1970)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
Επίσημη αγαπημένη (1969)
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969)
Μαριώ η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
Η λυγερή (1968)
Κατηγορουμένη απολογήσου (1968)
Λάουρα (1968)
Μεγάλες αγάπες (1968)
Στη ζωή μαζί σου πόνεσα (1968)
Ωραία αιγιώτισσα (1968)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (1967)
Δροσώ, η αρχοντοπούλα (1967)
Η κόρη μου η ψεύτρα (1967)
Νόμος της ζωής (1967
Πειραιάς ώρα 7.30 (1967)
Ουδείς αναμάρτητος (1967)
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
Μαζί σου για πάντα (1966)
Δοσατζού: επιχείρησις γαμπρός (1966)
Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου (1966)
Βάνα (1965)
Το λάθος (1965)
Το ρομάντζο μιας καριέρας (1965)
Η πρώτη αγάπη (1964)
Κάθε λιμάνι και καημός (1964)
Κατατρεγμένοι της μοίρας (1964)
Στη σκιά της άλλης (1964)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964)
Αμαρτωλά χέρια (1963)
Το μεγάλο μυστικό - Η αποκάλυψη μιας μάνας
Ανήσυχα νιάτα (1963)
Ίλιγγος (1963)
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
Λαφίνα (1962)
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962)
Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961)
Διαβόλου κάλτσα (1961)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 386 φορές

Προσθήκη σχολίου

Το athens-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo

News Letter