Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
Τέχνες - Πολιτισμός 13 Οκτωβρίου 2021

Παρακολουθήστε την απονομή του βραβείου δημοσιογραφίας “Daphne Caruana Galizia”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την τελετή απονομής θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν δύο από τους γιους της Daphne Caruana Galizia, οι Matthew και Andrew Caruana Galizia.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί επίσημα από τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Anthony Bellanger, εκπρόσωπο των 29 μελών της ευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής.

Live η τελετή απονομής

Πρόγραμμα

13.00-13.10 Εναρκτήρια ομιλία από τον πρόεδρο Sassoli (εξ αποστάσεως)

13.10-13.20 Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και ανακοίνωση του νικητή

13.30-13.40 Ομιλία του βραβευμένου

13.40-13.45 Αναμνηστική φωτογραφία & λήξη τελετής

Θα είναι διαθέσιμη διερμηνεία στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Ιστορικό

Το Βραβείο, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι αφιερωμένο στη Μαλτέζα δημοσιογράφο-ερευνήτρια και μπλόγκερ η οποία δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο για σπουδαία επιτεύγματα στον τομέα της δημοσιογραφίας που προωθούν ή υπερασπίζονται τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υποψηφιότητα μπορεί να τεθεί από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ομάδες δημοσιογράφων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Δεκτά θα γίνονται δημοσιογραφικά έργα που έχουν δημοσιευθεί ή μεταδοθεί σε μέσα ενημέρωσης με έδρα σε οποιοδήποτε από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις 22 Ιουνίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021, περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι από τις 27 χώρες της ΕΕ υπέβαλαν αίτηση για το βραβείο με δημοσιευμένες έρευνες.

Με το βραβείο αυτό και το χρηματικό έπαθλο των 20.000 ευρώ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στην ερευνητική δημοσιογραφία και τη βούλησή του για προστασία των δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 65 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin