Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

"Ήρα": Για πρώτη φορά όπερα στη Δήλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η «Ήρα» του διακεκριμένου συνθέτη, σκηνοθέτη και αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρή Αμπαζή

, βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Νίκου Κυριακίδη, ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Δήλου στις 6 και 7 Οκτωβρίου στις 5.00 μ.μ., στο φυσικό φως της ημέρας και χωρίς μικρόφωνα δημιουργώντας προσδοκίες για ένα πολυσήμαντο γεγονός. Η ορχήστρα, οι σολίστ, οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σχεδιάζεται με τη σημαντική σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. «Ψυχή» του προγράμματος είναι η Αλεξάνδρα Δήμου, δικηγόρος Σύρου και κάτοικος Μυκόνου, που είχε την έμπνευση για τη δημιουργία αυτής της όπερας και είναι επικεφαλής της ομάδας που προετοιμάζει αυτό το σημαντικό εγχείρημα.

Η υπόθεση της όπερας είναι η εξής: Ένας θνητός φτάνει στη Δήλο, στη γενέτειρα του Απόλλωνα, βαριά άρρωστος, για να διαπραγματευτεί το τέλος της ζωής του. Δύο θεές του Ολύμπου, η Ήρα και η Αφροδίτη, τον αιφνιδιάζουν με την παρουσία τους. Αρχίζει μια φιλοσοφική διαπραγμάτευση μεταξύ του φόβου της θνητότητας και της πλήξης της αθανασίας, που καταλήγει στην ένωση του «θεϊκού» με το «ανθρώπινο» και στην κατανόηση του «αδιαίρετου» της θεϊκής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

«Στη μικρή δεξίωση-συνάντηση όσων συνεργάζονται για την “Ήρα” στη Μύκονο, το κλίμα ήταν ζεστό κι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι όλα βαίνουν καλώς στην προετοιμασία αυτής της μεγάλης παράστασης, που θ' αποτελέσει σπουδαίο πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, γι αυτό εξάλλου “υιοθετήθηκε” μ' ενθουσιασμό από το υπουργείο Τουρισμού» αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

«Όλοι μιλάνε για τουρισμό, ενώ το μεγάλο όπλο μας είναι ο πολιτισμός. Παραλίες όμορφες υπάρχουν σ' όλη τη Ευρώπη, σ' ολόκληρο τον κόσμο, μα Δήλο δεν βρίσκεις πουθενά» δήλωσε στη συνάντηση ο αντιπεριφειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Μπρίγγος τόνισε τη θέληση των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης για την επιτυχία της «Ήρας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μυκόνου Κώστας Κουκάς ανακοίνωσε «τη σύσταση επιτροπής προσωπικοτήτων που θα εργαστεί για την εύρυθμη προετοιμασία της διοργάνωσης».

Είχε προηγηθεί ένα ενδιαφέρον διήμερο σεμινάριο του σκηνοθέτη της «Ήρας» Θοδ. Αμπαζή προς τη θεατρική ομάδα του νησιού, μέλη της οποίας θα συμμετάσχουν στην παράσταση, και ένα σεμινάριο θεατρικής συγγραφής με τον θεατρικό συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη στην θεατρική ομάδα Μυκόνου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 195 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo