Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
elzh-CNendeitrusr
×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1680
Τελευταία Νέα 15 Απριλίου 2015

"Κλικ Ιδεών"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

klikidewn15 Απριλίου 2015 ... 19 Απριλίου 2015 | Ίδρυμα Άγγελου Και Λητώς Κατακουζηνού > Κέντρο Αθήνας


Κλικ Ιδεών H Οικία Κατακουζηνού μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης του πρότζεκτ "Κλικ Ιδεών" στο οποίο οι επιστημονικές ιδέες αναδεικνύονται μέσα από την καλλιτεχνική φωτογραφία. Πρόκειται για μια συνεργασία του ερευνητή και επικοινωνού της επιστήμης Δρ Σπύρου Κιτσινέλη και της φωτογράφου Άννας Γαλανού.

Εγκαίνια: 15/4, στις 20:30

Ο άνθρωπος έχει να κερδίσει πολλά από την επαφή του με την επιστήμη κυρίως διότι αυτή βοηθά στην καλλιέργεια της λογικής και της κριτικής σκέψης. Ζούμε άλλωστε σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς λόγω των νέων τεχνολογιών που γεννά η επιστήμη. Το πάντρεμα με την τέχνη είναι ένας δυνατός και αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας της επιστήμης μιας και ο κόσμος μπορεί να πάρει νέες γνώσεις για πολλά θέματα, περνώντας ταυτόχρονα ευχάριστα. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε το πρότζεκτ "Κλικ Ιδεών" που συνδυάζει την επιστήμη με τη φωτογραφία.

Σκοπός είναι ο θεατής να δει αρχικά την κάθε φωτογραφία ως μια καλλιτεχνική εικόνα. Στη συνέχεια το συνοδευτικό κείμενο περιγράφει ένα επιστημονικό θέμα που σχετίζεται με τη φωτογραφία και τις αναφορές της. Ο θεατής μπορεί τότε να επιστρέψει στην εικόνα και να συνδέσει το πλαίσιο και στοιχεία της με τις πληροφορίες που πήρε. Έτσι το θέμα μπορεί να οπτικοποιηθεί και να εντυπωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτή η προσέγγιση προσδίδει στην κάθε φωτογραφία διπλή φύση εφόσον το περιεχόμενο έχει καλλιτεχνικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Που και πότε
Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού > Κέντρο Αθήνας
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 4 (5ος όροφος) Τηλέφωνο: 2103222144
Πέμπτη: 17:00 με 20:00
Παρασκευή: 17:00 με 20:00
Σάββατο: 12:00 με 15:00
Κυριακή: 12:00 με 15:00
Εισιτήρια
Είσοδος ελεύθερη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1243 φορές

Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo