Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
Συνταγές 12 Νοεμβρίου 2017

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο, ιδανικό για τα χειμωνιάτικα γιορτινά τραπεζώματα.

Άλλωστε η σελινόριζα και το σέλινο είναι από τους πιο ταιριαστούς συνοδούς του χοιρινού.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 σελινόριζα μεγάλη
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αβγολέμονο
1 αβγό
χυμό από 1½ λεμόνι

Διαδικασία
Κόβετε τη σελινόριζα σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτα) και τα βάζετε σε νερό με λεμόνι.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο το κρέας και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει το κρέας, προσθέτετε τόσο νερό ώστε να το σκεπάζει. Μαγειρεύετε μέχρι να βράσει το κρέας και να μαλακώσει.

Προσθέτετε τη σελινόριζα, τα καρότα και το σέλινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύετε για 40 λεπτά.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε το αβγό με το χυμό λεμονιού και ρίχνετε λίγο λίγο ζουμί από το κρέας. Όταν έχετε έτοιμο το αβγολέμονο περιχύνετε με αυτό το φαγητό, ανακινείτε την κατσαρόλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Αντωνία Κατή

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 376 φορές

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo