Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
Συνταγές 01 Μαρτίου 2018

Τιραμισού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κλασικά και αγαπημένα γλυκά. Για ένα αφράτο τιραμισού, με έξτρα άρωμα καφέ θα δίνατε πολλά και αυτό είναι λογικό.

Η βελούδινη τυρένια κρέμα μασκαρπόνε, έρχεται να δέσει αρμονικά με μπισκότα βουτηγμένα σε καφέ. Και μόνο στη σκέψη μας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά

500ml κρέμα γάλακτος
250γρ. τυρί μασκαρπόνε
75ml κρασί μαρσάλα
5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
300ml εσπρέσο καφέ
1 πακέτο 175γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ (τα δαχτυλάκια)
25 γρ. μαύρη σοκολάτα
2 κ.γ. κακάο σε σκόνη

Προετοιμασία

Βάλτε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, το κρασί και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με σύρμα ή στο μίξερ να ενωθούν και να αποκτήσουν πιο σφιχτή βελούδινη υφή.
Βάλτε τον καφέ σε ρηχό πιάτο και βουτάτε ένα - ένα για μερικά δευτερόλεπτα τα μπισκότα να τραβήξουν, χωρίς να διαλυθούν από την υγρασία.
Στρώστε σε ένα ταψάκι τα μισά μπισκότα. Στρώστε την μισή ποσότητα κρέμας από πάνω και τρίψε τη σοκολάτα στην επιφάνειά της. Επανάλαβε τις στρώσεις ώσπου να τελειώσουν τα υλικά σου (τα μπισκότα καλό είναι να πιουν όλο τον καφέ). Τελείωσε με μια στρώση κρέμας
Άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τη σκόνη κακάο

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 487 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo