Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
Συνταγές 23 Αυγούστου 2018

Τηγανητό κουνέλι με ξίδι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μια συνταγή, που θα σάς κάνει να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα πιάτα με κοτόπουλο, που φτιάχνετε συνήθως.

Υλικά

1 μέτριο κουνέλι (1-1½ κιλό), σε μερίδες
1½-2 φλιτζάνια λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ξίδι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πασπάλισμα
αλάτι, πιπέρι

 

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία
Πλένετε καλά το κουνέλι, το σκουπίζετε και το βάζετε σε ρηχό σκεύος που να χωράνε όλα τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε με όσο κρασί χρειάζεται να «ποτιστούν» τα κομμάτια του κουνελιού (δεν χρειάζεται να είναι τελείως καλυμμένα με κρασί) και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σκουπίζετε τα κομμάτια κουνελιού με χαρτί κουζίνας, τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τα αλευρώνετε καλά.

Ζεσταίνετε αρκετό λάδι (περίπου 1εκ. βάθος) σε μεγάλο τηγάνι και, όταν κάψει, προσθέτετε το κουνέλι. Τηγανίζετε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σβήνετε το κουνέλι με το ξίδι και το αφήνετε να ψηθεί για λίγο ακόμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Tips

Σε κάποιες περιοχές προσθέτουν και δεντρολίβανο στο μαρινάρισμα με το κρασί.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 107 φορές

Προσθήκη σχολίου

Το athens-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo

News Letter