Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
Συνταγές 14 Ιανουαρίου 2016

Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

45 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

Οικογενειακή Μερίδα/ες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την τάρτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό. Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για

λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα αποσπώμενη 26 εκ. και ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη μας. Μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη και με τον πλάστη αλλά και με τα χέρια ανοίγει πολύ εύκολα.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το πάχος σε όλη τη τάρτιέρα και με ένα πηρουνάκι καρφώνουμε ελαφρά τον πάτο της τάρτας. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά. 2 λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο τη τάρτα μας αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας μας 1 αυγό.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μίγμα.
Αφαιρούμε από το κάδο του μίξερ και τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Αφού έχει κρυώσει η τάρτα μας, γεμίζουμε με τη κρέμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1441 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

[email protected]

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube googleplus instagram linkedin

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo